«Не хочу бути у візку! Мамо, я хочу бігати!» 8-річний Юрчик, якого збив п’яний водій, вдома, але ненадовго

«Не хочу бути у візку! Мамо, я хочу бігати!» 8-річний Юрчик, якого збив п’яний водій, вдома, але ненадовго
  • З понеділка – знову в лікарню. Загалом лікування триватиме близько пів року, тому про школу і навчання з іншими дітками Юрчик поки і не мріє.
  • Малий, коли його вивозять на прогулянку у візку, панічно боїться потрапити на місце ДТП. Щойно його везуть в той бік – плаче, аби повертали назад.
  • У поліції наприкінці серпня планують завершити слідство та направлятимуть справу до суду. Володимир – в СІЗО. Вдома – вагітна дружина.

Я не хочу бути і у візку! Мамо, я хочу бігати, гратись з іншими дітками, – 8-Юрко плаче.

Мамі і сестричці Христинці вже бракує слів, аби заспокоювати малого та запевнити: все буде добре і ти станеш на ноги. Правда, це станеться не раніше, ніж через пів року…

Біди для обох родин наробив п’яний водій Володимир. Збитий ним хлопчик пережив кілька операцій, терпів страшенний біль. А тепер часто плаче, капризує і панічно боїться потрапити на місце ДТП. 28-річний водій Володимир – за ґратами і ще місяць перебуватиме у СІЗО, вдома – вагітна дружина, яка боїться навіть глянути людям в очі.

Відео дня

Нагадаємо, аварія трапилась ввечері 8 липня у с. Прошова Тернопільського району.

Дитину у важкому стані одразу доправили до реанімації обласної дитячої лікарні.

П'яний водій на швидкості збив хлопчика. Потерпілий стояв на узбіччі з велосипедом, коли його збив водій автомобіля Volkswagen. За попередніми даними, на момент автопригоди водій перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння. Алкотестер "Драгер" показав 2,26 проміле алкоголю.

Юрчика на кілька днів відпустили додому. Щоправда, ненадовго – і вже з наступного понеділка він має приїхати до лікарні. Загалом лікування триватиме не менше, як півроку, попередили медики родину. Тому Юрчик не піде з 1 вересня до школи, а навчатиметься за індивідуальним графіком – до нього має додому приходити вчителька, розповіла мама хлопчика Наталя Чорна.

Він сміється, коли приходять друзі

Христинка, сестричка хлопця, у якої на очах водій на шаленій швидкості збив брата, а вона встигла відскочити в останній момент, не може натішитись, що Юрчик вдома. Майже весь час дівчинка проводить з братом.

- Ми з ним граємось, говоримо про все на світі, але він капризує часом, бо хоче до дітей, на майданчик, - поділилась з «20 хвилин» Христинка. – Там є пісочниця, гойдалки, каруселі. Але на майданчик, хоч він і недалеко від нашого дому, ми Юрчика завезти на візку не можемо – там горбочки. От так і рятуємось – або граємось у хаті, або просто на візку катаємо дорогою.

Єдине місце, куди Юрчик категорично не хоче їхати – це місце ДТП, - все сталось неподалік будинку, де проживає Юра з родиною. Щойно мама чи хтось з родини вивезе малого з двору і поверне в тому напрямку, малий починає плакати і кричить, аби розвертались і везли назад.

- Юрко тепер кожної машини боїться, - поділилась з нами Христинка. – Як катаю його і наближається якесь авто - тікаємо на бік. А він аж здригається…

І мама Юрка Наталя Чорна, і вся родина дякує благодійникам, які долучились до порятунку Юрчика. Кажуть, щодня моляться за всіх, хто допоміг грошима на операції та реабілітацію постраждалого в ДТП хлопчика.

- Я дякую усім вам, люди, щиро дякую, - Наталія зізнається, що від емоцій і розчулення не може дібрати слів. – Усім волонтерам, небайдужим тернополянам, священникам і лікарям – всім-всім хто нам допомагав. Нехай вам Бог віддячить, а я молитимусь щодня за вас і ваші родини.

"Жінка водія вагітна"

Двері до будинку Чорних тепер майже не закриваються – до Юрка часто навідуються друзі та однолітки. У ці моменти хлопчик ніби забуває, що мусить лежати. Що оперовані ноги не дають встати з ліжка. Він щиро сміється та ділиться з друзями секретами. А ті, як уміють, намагаються розважити малого. Щойно діти йдуть, Юрко плаче, що йому набридло лежати. Що він не хоче їздити у візку і понад усе боїться залишитись таким...

-У селах люди трохи вгамувались, вже про страшну ДТП рідко згадують, каже староста Прошової Ігор Прус. Дружина Володимира й справді вагітна – не так давно жінка брала довідку в старости, аби стати на облік. А Володимир ще місяць перебуватиме в СІЗО. Як буде потім – хто зна.

Наразі триває слідство у справі і його планують завершити до кінця серпня. Результати частини експертиз, які проводили у справі, вже є. Щоправда, їх не оприлюднюють, мотивуючи таємницею слідства. Навіть про ступінь алкогольного сп’яніння водія.

Ще частину експертиз мають завершити невдовзі. Тому цілком можливо, що вже цього місяця справу передадуть до суду.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (171)
  • Галя Андрюк

    +++
  • Alla Pariy

    ++++
  • Дмитрий Серов

    +++++
  • Ольга Звєрєва

    +++++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up