У Віктора, який загинув у ДТП в Польщі, залишився трирічний син. Чоловік важко працював та любив життя

У Віктора, який загинув у ДТП в Польщі, залишився трирічний син. Чоловік важко працював та любив життя
  • Вітя вже пішов до батька, кажуть у Дарахові. Тата не стало, коли хлопцеві було три рочки. Вітиному синові Богданчику зараз стільки ж…
  • Чоловік хотів жити і мав грандіозні плани. До Польщі поїхав на третій день Рідвяних свят, аби підзаробити, поки на основній роботі був «не сезон». До кордону лишалося кілька годин, на жаль, не доїхав...

 

Нагадаємо, у аварії в Польщі загинув пасажир з Тернопільщини – 28-річний житель Тернопільщини

Віктор (так звали покійного) вперше поїхав до Польщі. Двічі чоловіка повертали із дороги. Віктор ділився із близькими, мовляв, як і третій раз не пустять, більше навіть не пробуватиме.

Саме у Польщі чоловік планував заробити трохи грошей, доки не почався сезон на основному місці роботи – Вітя працював на тракторі в агрофірмі у сусідньому селі.

Відео дня

На третій день Різдвяних свят зробив третю спробу проїхати на територію сусідньої держави – цього разу все вдалось.

Працював тяжко, у польській теплиці. Подробицями особливо не ділився, лишень близьким товаришам розповідав, наскільки важкою була його робота. Але цим ніколи не турбував маму. Їй і так нелегко жилося, кажуть знайомі.

Коли тіло привезуть до Дарахова?

— Мама Віктора, Мирося, рано втратила свою неньку. Потім їй довелось самій підіймати двох діток, адже у 33 роки раптово не стало її чоловіка. Синові Віті тоді було три рочки, — розповіли односельці з Дарахова. — Стільки ж зараз його синочкові Богданчику. Сестра Віктора зараз в Тернополі вчителює. Відмалечку син був першим помічником мами.

6 березня Віктор сів у рейсовий автобус, який мав привезти його в Україну. До кордону залишалось кілька годин.

Автобус сполученням Познань - Херсон, у якому перебували 57 осіб, у тому числі двоє водіїв, перекинувся, з'їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице. Унаслідок катастрофи п’ятеро осіб загинули на місці, 35 потрапили до лікарень.

Детальніше читайте: У Польщі автобус на тернопільських номерах потрапив у ДТП, є загиблі

В аварії загинули п’ятеро осіб, всі вони українці. Це троє жінок, 1960, 1967 та 1988 р.н., та двоє чоловіків, один з яких 1968 р.н з Хмельниччини, а наш земляк Віктор — 1992 р.н. Вони, зокрема, є жителями Одеси, Кривого Рогу, Хмельницької та Тернопільської областей.

Серед травмованих у цій ДТП – чортківчанин Сергій Ухман.

— У шпиталі залишається 21 особа, 10 березня одного з постраждалих в аварії виписали з медзакладу, — повідомив Генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк. — У всіх пацієнтів стабільно важкий стан. У двох — важкий.

Щодо загиблих, якщо встигнуть оформити всі потрібні документи, вже 12 березня двома спецавтомобілями тіла перевезуть, каже Василь Павлюк. Якщо виникатимуть проблеми — виїдуть 15 березня.

Поховають у Дарахові

Віктора ховатимуть в рідному Дарахові. Хоча до 2013 року місцем реєстрації чоловіка був Тернопіль. Аде в селі фактично він все життя і проживав.

Сестра загиблого Марія у телефонній розмові з журналісткою запевнила, що допомоги на перевезення тіла брата із Польщі родина не потребує – усе зроблять власними силами. Фірма, яка займатиметься перевезенням, вже на території Польщі. Однак родині поки не повідомляли, коли саме тіло Віті доправлять додому.

Мама загиблого також їздила на заробітки. Два тижні тому вона вчергове поїхала до Німеччини. Саме там її застала звістка, що Вітя трагічно загинув в ДТП. Вона вже повернулась додому. 

Що кажуть односельці

Оксана Мельник, староста Дарахова, теж підтвердила, що за допомогою на перевезення тіла і поховання Віктора ніхто не звертався. Однак, ховатимуть чоловіка саме у Дарахові.

—  Вітя був тихим, дуже спокійним хлопцем і надзвичайно роботящим, — розповіла місцева жителька пані Галина. — Відмалечку допомагав мамі, коли вона сама залишилась з дітьми. Останні два роки теж трудився – то котли замінював, то ще щось. Все хотів зробити. Тому, певно, і поїхав до тієї Польщі.

Кажуть, він любив життя і мав чимало планів та мрій. Цим планам не судилось збутись. Життя Віктора забрала дорога у чужій країні…

 

«20 хвилин» висловлює щирі співчуття матері Мирославі, сестрі Марії, синочку Богданчику, родині, односельцям та всім, хто знав Віктора. Вічна йому пам’ять…

 

Читайте також:

Серед загиблих пасажирів автобуса в Польщі – 28-річний тернополянин Віктор. Що кажуть у консульстві?

Один з водіїв автобуса, що розбився у Польщі, вже в Тернополі. А іншому загрожує тюрма

Сергію Ухману, який потрапив у ДТП в Польщі, необхідна допомога на лікування
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (136)
  • Татьяна Титаренко

    Вечная.память
  • Марків Оля

    ++++++
  • Denis Mateyko

  • Лена Крамар

    Неймовірний біль.Щирі співчуття рідним.😢.
    Вічна пам'ять😢😢😢
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up