Розмальовані гільзи, смаколики та сувеніри: студенти Тернополя влаштували благодійний ярмарок для ЗСУ

Розмальовані гільзи, смаколики та сувеніри:  студенти Тернополя влаштували благодійний ярмарок для ЗСУ
  • Молодь Тернопільського кооперативного фахового коледжу продовжує підтримувати Збройні сили України. Цього разу вони влаштували благодійний ярмарок.  
  • До заходу готувалися разом з викладачами кілька тижнів.

Зі слів заступниці директора з виховної роботи коледжу Марії Процик, це вже другий благодійний захід на підтримку захисників України. Раніше студенти влаштовували концерт, під час якого також збирали донати.

Відео дня

— Доброта і милосердя – це прояв всього хорошого, що є в кожній людині. Наші студенти не втомлюються творити добро і надихати інших. Приємно, що організований нами ярмарок подарував відвідувачам багато гарних вражень, а спільна мета згуртувала всіх, — каже пані Марія.

Одні розважали, а інші продавали

До благодійного заходу студенти готувалися заздалегідь. Тому столи були переповнені різноманітною домашньою випічкою, сувенірною продукцією, декоративними виробами. Все робили та готували власноруч.

— Діти відповідально поставилися до ярмарку. Вони розуміють, наскільки важливо зібрати більше коштів. Адже, якщо коштів більше, то і можемо щось краще купити для наших захисників. Та і викладачі наші також долучилися. Працювали як єдиний механізм. Приємно було бачити і рідних студентів, які також прийшли підтримати і купували вироби. Разом ми можемо перемогти ворога, — наголосила Марія Процик.

Не ярмарком єдиним збирали кошти для захисників. Паралельно проводили онлайн-аукціон, на якому з молотка продавали розмальовані гільзи. Ці гільзи військовослужбовці привезли з гарячих точок, а завдяки креативу викладачів та студентів залізяки вдалося перетворити на справжній витвір мистецтва. На гільзах зображали українську символіку та художній розпис.

— Ми оформлювали гільзи методом електрогальванічного травлення по металу, а затемнені методом «Вороніння». На одну гільзу витрачаємо майже годину. Якщо говорити за кольорові, то їх ми розмальовували акрилом, а потім покриваємо лаком. Загалом до заходу ми підготували 24 гільзи, а ось реалізувати вдалося 19. Лоти стартували від 100 гривень. В середньому одну гільзу продавали за 130-250 гривень, — розповіла викладачка коледжу Лілія Пацалюк.

Учасники художньої самодіяльності своїми виступами дарували присутнім щирі емоції та створювали позитивну атмосферу заходу. Вже традиційно виконували українські пісні.

Не будь байдужим до захисників 

Скільки саме зібрали коштів поки сказати не готові, адже ще й досі викладачі та рідні студентів долучаються до благодійного заходу: купують вироби та залишають гроші. Приємно те, що дають більше, ніж коштує виріб, а отже є надія, що зібрали чимало. А ось куди відправлятимуть гроші – вже чітко знають і діляться інформацією з нами.

— У нас вже є люди, яким ми довіряємо, через яких передаємо допомогу для наших захисників. Інколи до нас звертаються капелани, інколи наші студенти, що зараз воюють, або знайомі чи рідні наших викладачів, дітей. Військові багато не просять, минулого разу ми закуповували і передавали електричні пилки. Десь понад 10 штук передали. Можливо і цього разу вони їм потрібні або щось інше. Наш директор буде зв’язуватися з хлопцями, підрахуємо гроші і вже тоді побачимо, чим вдасться допомогти, — каже Марія Процик.

Нагадаємо, студенти та викладачі облаштували в сховищі коледжу справжній цех, де виготовляють окопні свічки. З жовтня вони власноруч виготовили понад 4 000 окопних свічок і подарували трохи свого тепла українським захисникам у гарячих точках.

Попри те, що на календарі вже квітень, вулиці заметені снігом, а стовпчик термометра показує не вище нуля. Отже, робота з окопними свічками продовжується. Долучитися до доброї справи може кожен. Приносьте парафін, залізні банки та гофрокартон. Залишити можна в холі коледжу за адресою: вулиця Руська, 17.

Читайте також:

Поки лунає тривога, ми виготовляємо окопні свічки. Студенти в Тернополі облаштували цех в укритті

Ми біжимо, щоб зігріти захисників. Тернополяни долучилися до благодійного пробігу (ФОТОРЕПОРТАЖ)

«Жигуль» 90-річного волонтера з Тернополя вже на передовій: військові дякують

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Antonina Dashkevich

    Молодці!!! Слава Україні!!!🇺🇦❤️❤️❤️❤️💗💗💗💗

keyboard_arrow_up