Карантин з користю: чим зайняти дітей вдома

Карантин з користю: чим зайняти дітей вдома

Карантин вніс свої корективи в життя не лише дорослих, але й дітей. Непосид важко втримати дома, але зараз це дуже потрібно. Ми запропонуємо декілька ідей, як зробити домашнє дозвілля трішки цікавішим.
 

Подорож онлайн

Якщо ваші діти обожнюють спостергіати за життям тварин та вже встигли занудьгувати під час карантину, пропонуємо  переглянути онлайн трансляції з зоопарків.

Web камера зоопарк Панда (Китай)

Відео дня

Вольєр з пігвінами США, Лонг-Біч

Акваріум з тропічними рибками США, Лонг-Біч

Зоологічний парк St. Augustine’s Alligator Farm

Web камера Румунія Зєрнешти, Ведмежий парк

 

Настільні ігри

Пропонуємо добірку кращих настільних ігор, щоб вам точно не довелося нудьгувати в чотирьох стінах.

"Пандемія"

Найактуальніша на цей час гра - "Пандемія". Настільна гра, яка стала справжньою сенсацією у світі й отримала безліч нагород, в тому числі Origins Awards, і була номінована на International Gamers Award. Завдання гравців - зупинити поширення 4 небезпечних захворювань та розробити вакцину. Для досягнення цієї мети учасники тісно співпрацюють між собою і борються проти ігрових механізмів. У кожного є своя роль. Механіка гри заснована на картах з двома колодами. Перша - містить карти, що показують, в якому місті існує епідемічна загроза. Друга колода - картки для гравців. Кожна з них являє місто. Її колір відповідає одній хворобі. Збір п'яти карт однієї масті одним гравцем дозволяє розробити вакцину, яка повністю усуне хворобу. Гра закінчиться, коли будуть розроблені вакцини від всіх чотирьох захворювань.
 

"Каркассон"

Кожен, хто знає, як грати в настільні ігри, без сумніву, любить цю гру. Цю стратегічну настільну гру для 2-6 осіб розробив Клаус-Юрген Шкоду. У 2000 році вона вийшла в Німеччині і в США. У 2001 році вона була удостоєна звання «Гра року» в Німеччині. Гравці створюють дошку, додаючи плитки з областю, яка може стати її власністю. Будують дороги, міста, річки, луки, вежі, ринки і зміцнюють стіни. Заробляють очки і відзначають свої досягнення дерев'яними фігурами для кожної завершеної області. Вони перемагають своїх супротивників, захоплюючи об'єкти інших гравців, об'єднуючи плитки в одне загальне місто. Блокуючи хід противника, вони захоплюють його місто. Коли всі плитки викладено, за набраними очками визначають переможця. На додаток до захоплюючого процесу, який вчить стратегічного планування кожного свого перебігу і прогнозу ходів супротивника, гра об'єднує і викликає невимовний захват у всіх учасників, незалежно від статі і віку.
 

"Тернопільська громада"

У Тернополі влітку 2019 року створили унікальну гру “Тернопільська громада”. Цю настільну гру на зразок монополії громадська організація Освітньо-аналітичний центр розвитку громад розробляла близько півроку. Гра розповідає про тернопільську громаду, її історію, архітектуру, бренди, особливості, електронні сервіси та інструменти громадської участі. В ігровій формі охочі зіграти дізнаватимуться цікаву інформацію про Тернопіль та прилеглі населені пункти, які приєднались до міста. 

Більше варіантів настільних ігор можна переглянути тут: ТОП-7 настільних ігор
 

Створюємо генеалогічне дерево

Це цікавий та тривалий процес. Такий витвір нікого не залишить байдужим та стане окрасою вашої оселі.

А як правильно створити сіімейне дерево дивіться на відео

Віртуальні екскурсії в Україні

Інтернет в умовах карантину – це майже телепорт. Сьогодні не виходячи з дому, можна потрапити до музею та зоопарків і не тільки.

Віртуальна екскурсія Національним військово-історичним музеєм

Музей розпочав свою роботу в 1998 році. До його колекції увійшли експонати Київського військово-історичного музею, заснованого у 1910 році, і Музею історії військ Київського Червонопрапорного військового округу, створеного в 1967-му. Експозиція музею охоплює історію військової справи на території України з того часу, коли в причорноморських степах жили войовничі скіфи, і до сьогоднішнього дня. Почати екскурсію можна, перейшовши за цим посиланням.
 

Віртуальна екскурсія Острозьким замком

Острозький замок розташований на вершині 20-метрового пагорба над долиною річки Вілії в районному центрі Острог Рівненської області. Замок був побудований на місці дерев'яного укріплення зруйнованого монголо-татарами в 1241 році. Спочатку це була вежа-донжон, яка тепер називається «Вежа Мурована». Замок був резиденцією князів Острозьких. Зараз на території Острозького замку розташований Острозький краєзнавчий музей. Почати екскурсію можна, перейшовши за цим посиланням.

Віртуальна екскурсія Дубенським замком

Замок в місті Дубно був зведений князем Костянтином Івановичем Острозьким в 1492 році. Укріплене місто забезпечувало військовий захист краю. Він вибрав Дубенський замок для зберігання трофеїв, які отримав у боях з супротивниками. Це – коштовності, зброя, захисне озброєння та предмети побуту. Почати екскурсію можна, перейшовши за цим посиланням.

Більше віртуальних екскурсій ви можете переглянути тут: Чим зайнятися на карантині: топ-10 кращих віртуальних екскурсій в Україні
 

Спільна кулінарія

Чудова ідея для спільного проведення часу та ще й з користю. Приготуйте разом зі своєю дитиною улюблену піцу, або ж будь-яку солодку випічку.

Сирне печиво «Трикутники»

Інгредієнти:

  • 1 пачка свіжого сиру (200 грам)
  • 1 пачка масла вершкового (можна використовувати маргарин)
  • 400 грам просіяного борошна
  • 1/2 чайної ложки харчової соди
  • Оцтова есенція (для гасіння)
  • 100 грам цукрового піску

Спосіб приготування: Сир потрібно перетерти через сито, щоб не було грудочок. Змішаємо його з розм'якшеним маслом.  Додаємо харчову соду, яку гасимо оцтом. Потихеньку додаємо борошно. Замішуємо тісто. Робимо довгий джгутик і ріжемо пропорційно. З кожного шматочка розгортаємо пласт товщиною приблизно 0,5-0,7 см. Або вирізаємо формочки склянкою. На пласт посипаємо цукор. Складаємо навпіл і вже половинку посипаємо цукром. Знову складаємо і отримуємо трикутне печево, посипаємо верх цукром. Кладемо на деко і випікаємо хвилин 20 при температурі 190 градусів.

Більше рецептів сирного печева дивіться за посиланням

Рецепт тіста для домашньої піци

Продукти:

  • Тепла вода – 1 ст.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Олія – ​1 ст.л.
  • Борошно – 2-3 склянки
  • Кетчуп – 3 ст.л.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор свіжий – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Ковбаса копчена – 150-200 г
  • Сир твердий – 300 г

Як приготувати: Наливаємо теплу воду в глибокий посуд, вбиваємо туди яйце, гарно розмішуємо і додаємо сухі дріжджі. Даємо їм постояти хвилин 5-10. Додаємо сіль, цукор і рослинну олію. Збиваємо до однорідної маси і поступово всипаємо борошно. Вимішуємо не дуже круте тісто, так, щоб воно тільки до рук не липнуло. Кладемо тісто в пакет і в холодильник на 2 години. Тим часом готуємо начинку. Нарізаємо цибулю півкільцями, помідор кільцями, ковбаску соломкою, перчик. Змішуємо кетчуп і майонез. Через 2 години дістаємо тісто і викладаємо його на попередньо змащений і розігрітий лист. Тісто виходить дуже пластичним, його не потрібно розгортати. Слід змастити тісто соусом з кетчупу з майонезом, викласти приготовану заздалегідь начинку і засипати тертим сиром. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.


Більше рецептів для піци читайте  за посиланням

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up