Подаруй дитині книгу: молодь Тернополя збирає літературу для переселенців за кордоном

Подаруй дитині книгу: молодь Тернополя збирає літературу для переселенців за кордоном
  • У Тернополі стартував збір україномовних книг для дітей з України, які через повномасштабне вторгнення переїхали до Великобританії.
  • Як долучитися до акції, та які саме книги приймають – дізнавалися журналісти «20 хвилин».

Ініціатором збору дитячої української літератури у Файному місті виступила команда «Молодіжного центру». Молодь вважає, такі акції вкрай важливі, адже ми маємо показувати українським дітям свою турботу та підтримку, навіть якщо вони за тисячі кілометрів від нас.

— У час війни важливо зберігати українську мову, особливо важко це для дітей, які переїхали до інших країн через повномасштабне вторгнення. Так, вони відвідують іноземні садочки, школи, вивчають англійську, німецьку, польську та французьку. Але нам важливо, щоб вони не забували своєї рідної мови. Щоб вільно спілкувалися та правильно писали. Саме тому наша команда вирішила долучитися до такої акції та закликає приєднуватися і жителів Тернополя, — розповіли у «Молодіжному центрі».

Відео дня

Збором книжок молодь займається у співпраці з благодійною організацією Nadiya, що у Великобританії. Зі слів представниці «Молодіжного центру» Аліни Чепіги, це вже не перша співпраця, адже раніше команда Nadiya та видавництво Penguin Random House надсилали до Тернополя книги англійською для сприяння молодим українцям та українкам у навчанні.

— Загалом збір триває від вересня до 25 жовтня. Але поки тернополяни нам не принесли жодної книжки, яку б ми могли передати українським переселенцям. Ми хочемо, щоб це були книги виключно українською мовою та різних жанрів. Обов’язково книжки мають бути в гарному стані. Також до збору ми хочемо залучити місцеві бібліотеки та книжкові магазини. Думаємо, вони підтримають і нам вдасться порадувати дітей, — каже Аліна Чепіга.

Як долучитися?

Долучитися до акції може кожен бажаючий. Молодь приймає як читані, так і нові книжки. Загалом збирають книжки за адресою: бульвар Тараса Шевченка 23 (2 поверх).

Напередодні бажано задзвонити до організаторів: +380 68 323 94 81 або +380 67 866 85 54.

УВАГА! Збір триває до 25 жовтня 2023 року.

Нагадаємо, також у тернопільських бібліотеках систематично організовують збори книжок для захисників. Літературу передають хлопцям на фронт, а також у медичні заклади, де вони проходять лікування та реабілітацію після поранення.

Читайте також:

У Тернополі збирають мобільну бібліотеку для ЗСУ: як долучитися

У грудні всі підручники для 5-6-х класів будуть у школах: Міносвіти

Захоплень вистачить на всіх: перелік безкоштовних гуртків та секцій для дітей у Тернополі

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up