Партнер рубрики Події

У Тернополі збирають мобільну бібліотеку для ЗСУ: як долучитися

У Тернополі збирають мобільну бібліотеку для ЗСУ: як долучитися
  • Тернополян закликають приносити книжки українських або іноземних авторів. Література може бути як нова, так і читана, проте обов’язково у гарному стані.
  • Акція безстрокова, адже поповнювати бібліотеки для захисників планують систематично.

Насправді ідея створити мобільні бібліотеки для українських захисників – не нова. Її підтримують в різних містах України, влаштовуючи масові акції зі збору літератури. І Тернопіль – не виключення.


Аби долучитися до акції, близько 10.00 на Театральному майдані зібралися кілька десятків місцевих жителів. Кожен приніс одну, а то і по чотири-п’ять книжок. Під час спілкування з журналістами «20 хвилин» люди наголошують, придбати і принести книжку для захисників – найменше, що можемо зробити сьогодні.

Відео дня

Марк Леві, Володимир Малик, Рей Бредбері, Семен Скляренко, Люко Дашвар, Іван Багряний, Юрій Хорунжий – лише частина авторів, книжки яких відправлять ЗСУ.

Зібрали понад 100 книжок

Цього разу тернопільські бібліотеки організували збір книжок для того, аби поповнити полиці в медзакладах, де лікуються українські захисники. Зі слів директорки Тернопільської обласної бібліотеки для молоді Лесі Гук, хлопцям треба лікувати не лише тіло, а й душу. І гарні книги у цьому допоможуть.

— До нас звернувся головний лікар одного з медичних закладів Тернопільщини і розповів, що хочуть зробити в лікарні куточок читання для захисників, які відновлюються після травм. Ми це питання обговорили з керівниками міських, обласних книгозбірень і вирішили зробити флешмоб до Всеукраїнського дня бібліотеки. Звичайно, ми обговорили, що це мають бути виключно українські та іноземні автори. Російську літературу ми не приймали і не будемо приймати. І не будемо її везти захисникам, які боронять нас від ворога, — каже пані Гук.

Ідею підтримала чимала кількість місцевих жителів. Тож, чи не щодня до бібліотек приносили українські книжки різних жанрів та авторів.

— Ми приємно здивовані відкритістю та щирістю наших працівників, читачів. Тільки завдяки людям нам вдалося зібрати понад 100 книжок різних жанрів за кілька днів. Там є класика, наукова література, фантастика, сучасні детективи та навіть поезія. Всі книжки у гарному стані, деякі взагалі нові. 28 вересня ми передамо їх у медзаклад і вже захисники можуть обирати собі, — розповідає Леся Гук.

Де приймають книжки

Долучитися до акції може кожен бажаючий. Книжки прийматимуть у закладах за такими адресами:

  • Тернопільська обласна бібліотека для молоді (вулиця Нечая, 29);
  • Тернопільська обласна бібліотека для дітей (вулиця Коперника, 17);
  • Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека (бульвар Тараса Шевченка, 15).

Читайте також:

Президенте, врятуйте тата з полону! 10-річний Марк з Маріуполя просить допомоги у Володимира Зеленського​​​​​​​

Збільшіть витрати з бюджету на ЗСУ: біля міськради влаштували акцію протесту

На благодійному концерті у Тернополі збирали гроші на «пташку» для ЗСУ: фоторепортаж

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олена Яремус

    В кінці статті є адреси бібліотек
  • Roman Nakonechniy

    Куди приносити книги ?

keyboard_arrow_up