У Тернополі влаштували свято для вихованців дитбудинків сімейного типу: репортаж

У Тернополі влаштували свято для вихованців дитбудинків сімейного типу: репортаж
  • У ресторані The River 5 грудня благодійники організували свято Миколая для дітей-сиріт з Тернопільщини.
  • До нього долучились близько 100 дітей з батьками-вихователями.
  • Наша журналістка також побувала на дійстві.
  • Як все проходило – читайте у нашому репортажі!

Свято для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з нагоди Дня святого Миколая влаштувала благодійна організація «Благодійний фонд» Норайра Аветисяна». Її створили ще у 2021 році, розповідає представниця Ольга Вакула.

Відео дня

Фонд займався наданням фінансової, матеріальної та соціальної допомоги дітям та молоді, які цього потребували, а після початку російського вторгнення команда спрямувала свої ресурси також на підтримку наших захисників на передовій.

Партнером благодійного заходу для дітей-сиріт став ресторанний комплекс The River. Розпочалося свято орієнтовно о 12 годині. На подію запросили малечу з дванадцяти державних дитячих будинків сімейного типу з Тернопільської області, говорить Ольга Вакула.

– У дітей є названі батьки, які ними опікуються. Малеча живе у великих багатодітних сім’ях, де може бути 10-12 дітей. Ми вирішили організувати свято Миколая, аби нагадати що попри війну та ті складні ситуації, в яких діти перебувають, треба отримувати радісні емоції. Кожна дитина заслуговує на щасливе дитинство та яскраві спогади про нього. Тому ми хочемо подарувати малечі багато вражень під час заходу, аби вони вийшли звідси з посмішками, – каже жінка.

На свято, за словами Ольги Вакули, завітали приблизно 100 діток і їхні батьки-вихователі з різних громад області. Для них підготували насичену розважальну програму: танцювальний флешмоб, караоке-батли, дискотеку, конкурс талантів, можливість зробити кадр у фотобудці й інші активності.

— До нас долучились благодійники й активісти з Тернополя, які допомогли організувати атракції для малечі. Я сподіваюся, що дітям буде приємно та цікаво, вони отримають масу задоволення! Наш захід триватиме до 18 години. Наприкінці усім вручать солодкі подаруночки від святого Миколая, а ще ми разом побуваємо на засвіченні новорічної ялинки, — додає Ольга Вакула.

Під час дійства багатодітні родини знайомились між собою. Представників будинків сімейного типу зустрічали оплесками. Вони розповідали про діток-вихованців, їх захоплення і улюблені справи.

Оксана Алексєєва приїхала з дітьми на благодійне свято з Озерної, що на Зборівщині. Для своєї малечі, розповідає, вона і вчителька, і мама, і найкраща подруга, і порадниця.

– У мене дуже хороші діти. Маю дві господиньки, які обожнюють поратись на кухні. Є три хлопці-футболісти, люблять цю гру і серйозно тренуються. Є дві художниці, які красиво малюють та часто займають призові місця на різних конкурсах, навіть обласних, – каже жінка про своїх вихованців.

Дитячий будинок сімейного типу на чолі зі Світланою Рожицькою та її чоловіком Андрієм знаходиться у Підволочиській громаді. Попри карантинні обмеження через коронавірус у попередні роки, а згодом – війну, подружжя намагається робити все, аби їхня малеча мала щасливе дитинство.

– Наші діти гуляють на свіжому повітрі, влітку ходили на річку, катались на велосипедах і відпочивали. Вдома у нас є тварини, за якими малеча доглядає. Мої діти — найкращі, найдорожчі для мене в усьому світі. Я дякую Господу, що нам їх подарував. Вони дали мені досвід, завдяки їм я навчилася любити. Є у мене і кухарі, і художники, й інші таланти! Діти — мої помічники, – говорить пані Світлана.

Завітала на благодійне свято й Любов Бальчос зі своїми дітьми з села Залісці, що на Шумщині.

– У мене всі хлопчики та одна дівчинка. Вона любить малювати. А хлопці грають у футбол, влітку катаються на велосипедах, допомагають мені вдома з усім, про що тільки попрошу, доглядають за домашніми улюбленцями. Мої діти дуже хороші і я їх дуже люблю, – зауважила пані Любов.

 

Читайте також:

Нашого дому вже немає… Будинок сімейного типу з Донеччини, де 11 дітей, знайшов прихисток на Тернопіллі

Отримали майже 2000 листів до Миколая: як тернополяни можуть здійснити мрії потребуючих діток?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up