Болить за всіх! Тернополянам нагадали про міста, які постраждали через вторгнення

Болить за всіх! Тернополянам нагадали про міста, які постраждали через вторгнення
  • Прапори з назвами різних населених пунктів та півострова розташовані на майдані Волі від весни 2022 року. Спочатку їх було 19, а зараз вже – 24.
  • Що змінилося – дізнавалися «20 хвилин».

Патріотичну акцію «Вільні та нескорені» започаткував Благодійний Фонд «Легіон добротворців». Зі слів організаторів, мета акції – показати переселенцям, що ми – одна країна, аби в Тернополі вони почували себе як вдома.

Відео дня

Маріуполь, Бородянка, Суми, Херсон, Запоріжжя, Донецьк, Харків – лише частина територій, які щодня страждають від дій ворога та його зброї.

Під кожним прапором прикріпили таблички, на яких повторно вказують назву міста чи півострова, а також загальну ситуацію: «вільні та нескорені», «тривають бої» або «окупація».

Перші стяги висіли на вулиці під пекучим сонцем, зливами та снігом майже два роки. За цей час вони стали менш яскравими, брудними та деякі порвалися. Тож, студенти вищих навчальних закладів Тернополя спільно з організаторами акції вирішили замінити стяги на нові.

Дорослі та діти зупиняються біля стягів, читають назви міст. Дехто усміхається, а дехто не може стримати сліз.

— Тернополяни показують переселенцям, вони не забули про території України, які обстрілюють та знищують. Ми обов’язково разом все повернемо та відбудуємо, — каже жителька Тернополя Юлія.

 

Читайте також:

Кобзарю — 210! У Тернополі вшанували пам‘ять Тараса Шевченка

Звільніть захисників з полону: у центрі Тернополя на мітинг вийшли близькі військовослужбовців

У Тернополі вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні (РЕПОРТАЖ)

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up