Тернопільські фонтани приводять до ладу після зими: фото дня

Тернопільські фонтани приводять до ладу після зими: фото дня
  • Цими днями підготовку фонтанів до нового сезону уже розпочали проводити працівники комунального підприємства «Тернопільводоканал».
  • Що саме роблять та коли планують вмикати водограї – дізналися «20 хвилин».

Зокрема, сьомого березня кілька працівників «Тернопільводоканалу» поралися у фонтанах на бульварі Тараса Шевченка. З віниками, совками та спецінструментами комунальники проводили очистку об’єктів.

Відео дня

Зі слів фахівця зі зв’язків з громадськістю КП «Тернопільводоканал» Мар’яни Бобрівець, це планові роботи з очищення, але форсунки ще ніхто не відкриває.

— За зимовий період у фонтанах накопичилося чимало листя та іншого сміття. Також є наліт на стінках об’єктів. Наші працівники все звідти повимітають, прибрали наліт. Але ще ніхто не проводить пробні запуски, бо зарано, — каже пані Бобрівець. 

Також Мар’яна Бобрівець зазначила, питання щодо запуску фонтанів обговорюватимуть ближче до середини-кінця березня.

Аби дізнатися, скільки цього року плануються витратити коштів на обслуговування водограїв та що саме зроблять, журналісти «20 хвилин» направлять запит до управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради. Як тільки ми отримаємо відповідь – детально все розкажемо.

Нагадаємо, у 2023 році на обслуговування та ремонт фонтанів з міського бюджету на 2023 рік виділили 6 мільйонів 774 тисячі гривень.

Тернополяни, а ви чекаєте на відновлення роботи наших міських водограїв? Який фонтан вам подобається найбільше? Пишіть свою думку у коментарях.

Читайте також:

Чи пристосовані громадські туалети у Тернополі для людей з Інвалідністю? Журналісти «20 хвилин» перевірили

На бульварі Шевченка запрацювали водограї. Коли відновлять роботу інших?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач45

    Мені найбільше сподобається фонтан Мавіків, джипів та обладнання для військових, за майже 7 млн грн, ніж робота фонтану протягом року. Гроші фонтанів на Перемогу!

keyboard_arrow_up