У Теребовлі школярі ярмаркували, збирали гроші на дрони та змагались у патріотичній грі «Джура»

У Теребовлі школярі ярмаркували, збирали гроші на дрони та змагались у патріотичній грі «Джура»

Діти із 23-ох шкіл Теребовлянської громади організували благодійний ярмарок в межах територіальний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Щорічна Всеукраїнська дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») розпочалась у Теребовлі 24 травня. Про це повідомили в Теребовлянській громаді. 

У грі взяли участь 23 команди зі шкіл громади, які демонструють свої знання, уміння та навички в різних конкурсах.

Відео дня

Також в межах гри організували благодійний ярмарок, на якому учні шкіл громади виставили для продажу приготовлені різноманітні смаколики. За виручені кошти планують придбати дрони, які допоможуть боронити Україну від ворогів. 

На зображенні може бути: 3 людини та текст

На зображенні може бути: 9 людей

На зображенні може бути: 3 людиниНа зображенні може бути: 5 людей та текст

На зображенні може бути: 7 людей та текст

На зображенні може бути: 6 людей та текст

На зображенні може бути: 5 людей та текст

Довідка 
«Сокіл» («Джура») — всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра, що є формою позакласної роботи з патріотичного та морально-етичного виховання школярів, засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи. Організація гри в навчальних закладах спирається на учнівське самоврядування, засноване на традиціях козацького кола, вільного народного віче, і являє собою добровільне об'єднання дітей для виконання завдань гри.
Гра проводиться Міністерством освіти і науки України за сприянням інших міністерств, відомств та громадських організацій. На загальнонаціональному рівні проводиться з 2009 року. Новий поштовх у розвитку гра отримала 2015 року, коли вона була включена до Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016—2020 роки, затвердженої Указом Президента України від 13 жовтня 2015 року № 580.
 

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про інші петиції про присвоєння звання Героя України військовослужбовцям з Тернопільщини (посмертно).

Читайте також:

Рідні просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України Василю Добротвору

Рідні просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України старшому солдату Ігорю Штонику

Степану Березніцькому просять присвоїти звання Героя України — є петиція

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up