У Тернополі вже продають вербові котики: скільки коштують букети і як отримати знижку

У Тернополі вже продають вербові котики: скільки коштують букети і як отримати знижку
  • У Тернопіль остаточно прийшла весна! Окрім фруктів, зелені та овочів на одному зі стихійних ринків Тернополя повно різноманітних квітів.
  • Проліски, нарциси, тюльпани, вербові котики – чого тільки не пропонують придбати. Та й ціни на букети смішні за мінімальну ціну.

І якщо тюльпани, проліски та нарциси вже активно продавали до восьмого березня, то ось вербові котики в продажі з’явилися нещодавно. Переважно гілочки зібрані у невеликі букети по п’ять штук в кожному. Продавці перемотують їх стрічками або роблять пакування з плівки.

За нашими спостереженнями продають такий товар переважно літні чоловіки та жіночки. З одного боку ставлять домашню продукцію, а ось з іншого – маленькі букетики вербових котиків. Ми поцікавилися, скільки ж коштує така краса. І від чого залежить ціна.

Відео дня

— Дивіться, обирайте собі, бо ціни різні. Наприклад, ці довгі гілочки і котиків багато, то за букетик з п’яти штук я беру 50-55 гривень. Ось ці вже трохи коротші, то продаю букетик за 40 гривень. А є зовсім маленькі, як для діток, беріть за 30 гривень. Якщо будете брати два великих, то віддам не за 55 гривень, а за 45 гривень, — переконує нас продавчиня.

А ось в інших жінок ціни на всі букети однакові. Нам пропонують обирати, який душа забажає. Проте вони всі гарні.

— Продаю по 30 гривень будь-який букетик. Якщо будете брати два чи три одразу, то зроблю знижку в п’ять гривень на кожен букет. Котики зрізаю сама, тому знаю, що вони свіженькі і будуть стояти у вашій оселі кілька тижнів точно. Якщо ви хочете, то можемо зараз розпакувати кілька букетів і ви зберете собі так, як треба, — каже жінка.

Також ми попитали, чи купують тернополяни вербові гілочки? Чи мають бабусі від такої торгівлі якийсь прибуток?

— Я вербові котики продаю щороку. Їх так гарно беруть. Навіть минулого року купували і зараз купують. Хтось біжить за продуктами і просто не може пройти повз такої краси, хтось навмисно робить приємно своїй дівчині чи жінці. І на побачення беруть, а що, мені б сподобався такий букетик. Ми переважно збираємо по три чи п’ять гілочок, але як треба, то зробимо букетик і на 21 і на 25 гілочок. Це ж така краса. Знаєте, я все одно везу на ринок молоко, яйця, то взяти ще відерце з вербою мені не складно, — розповідає продавчиня Ганна.

Під час розмови, продавчиня Ганна ще й наголосила нам на правильності зберігання вербових котиків вдома, аби вони довше простояли і милували око.

— Дівчинко, у мене гілочки вербових котиків стоять у горщику ще з минулої Вербної неділі. То ти зараз прийдеш додому, обов’язково прибери з гілочок пакування, весь папір, резинки і постав їх у горщик, баночку чи вазу. Можеш їх трохи побризкати водичкою, але в баночку наливати не раджу. Бо вона почне рости і зацвіте. А так вони будуть підсихати і стоятимуть довго. Я ще раз на тиждень збризкую їх водою. Якщо так робитимеш, то на Великдень з нею ще до храму підеш, — розповіла жінка.

Нагадаємо, такі гілочки купують напередодні Вербної неділі, аби взяти із собою до храму та освятити. А вже після освячення люди жартома б’ють один одного гілочками верби і промовляють слова: «Не я б'ю – верба б'є, за тиждень Великдень, недалечке червоне яєчко!»

Тернополяни, а вам подобаються весняні квіти? Які квіти обожнюєте найбільше?

Читайте також:

У Тернополі вже продають червонокнижні квіти: скільки просять за букет і які штрафи загрожують за це

На 8 березня беруть тюльпани по 40, а дехто — букети по 700 і навіть 2500 гривень

Варто не лише мати, а й розвивати. Як тернопільський підприємець врятував квітковий бізнес під час війни та блекауту

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Іванка Юзьків

    Якось дозволено, а то все забороняють
  • Ольга Мельник

    А нащо?
  • Галя Черней

    Вибачте ,але якесь дурне питання....

    Oksana Kalynovych reply Галя Черней

    Галя Черней для накрутки коментарів
  • Світлана Шикітка

    Так

keyboard_arrow_up