Аналітики прогнозують зростання курсу долара

Аналітики прогнозують зростання курсу долара

Тренд зміцнення гривні завершено, вважають експерти.

Найближчим часом очікується зростання курсу долара до гривні до рівня 25 грн/долар. Про це в коментарі РБК-Україна сказав Максим Пархоменко, аналітик Альпарі.

Як нагадав аналітик, за минулий тиждень курс гривні відновився до 24,50, зміцнившись на 50 копійок у середньому по ринку.

За його словами, зростання попиту на гривню пов'язане із зростанням попиту на ОВДП з боку нерезидентів. "На даний момент вже можна сказати, що за нашими паперами вишиковується довга черга. Ситуація полягає в тому, що ми поступово інтегруємося у світову фінансову систему, що призводить до підвищення ліквідності на нашому ринку. Зараз загальний тренд зростання по гривні завершений. Мінфін не буде збільшувати обсяг пропозиції на ринку наших паперів, у зв'язку з чим створює дефіцит", - додав він.

Відео дня

Аналітик вважає, що основною причиною зараз виступає не відсутність попиту держоблігації України, а відсутність пропозиції нових випусків на аукціонах ОВДП з боку Мінфіну. У зв'язку з цим на кожному наступному аукціоні залучається все менше і менше коштів.

"Таким чином, укріплення гривні до поточних значень буде вкрай нетривалим і найближчим часом варто очікувати відскоку гривні до 25,00", - додав він.

Нагадаємо, за минулий тиждень (4-8 листопада) нерезиденти збільшили свій портфель облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на 2,1 млрд грн до 101,9 млрд грн.

За даними НБУ, в жовтні 2019 року на валютному ринку України спостерігалося перевищення пропозиції валюти над попитом. Надлишкова пропозиція валюти, сформована українськими експортерами та іноземними портфельними інвесторами, дозволила НБУ поповнити міжнародні резерви України на 193,9 млн доларів (чиста купівля).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Мариуполь

    Эти же самые АНАЛитики верещали про курс в ноябре 29 .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up