ДП "Газпостач" ТОВ "Тернопільміськгаз" оприлюднив нові тарифні плани на травень (ОНОВЛЕНЕ)

ДП "Газпостач" ТОВ "Тернопільміськгаз" оприлюднив нові тарифні плани на травень (ОНОВЛЕНЕ)
  • Із 1 травня споживачі зможуть обирати тарифи "Річний" або "Місячний".
  • Згідно з рішенням регулятора, річні ціни на газ ще можуть змінюватися, але лише в сторону зниження.

З 1 травня 2021 року побутові споживачі  будуть автоматично переведені на базову річну пропозицію, йдеться у повідомленні підприємства.  Такі нововведення є обов’язковими для всіх постачальників відповідно до Постанови №572 від 07.04.2021 року Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Кожна компанія запропонує клієнтам власну річну пропозицію.

Для зменшення впливу цінових коливань на фінансовий стан побутових споживачів, Компанія «Газпостач» з 1 травня запроваджує нові тарифні плани – Тариф «Річний» та Тариф «Місячний».  Також компанія  працює  і  над іншими тарифними пропозиціями, деталі яких будуть оголошенні згодом. Зокрема клієнтам знову запропонують взяти участь в акції «Тепло на зиму» і створити запас палива на зимовий період.

Роздрібні ціни на природний газ для населення

Реквізити для оплати населення:

Відео дня

ДП «Газпостач» ТОВ  «Тернопільміськгаз»

 МФО 338545  у філії ТОУ АТ «Ощадбанк»

код ЗКПО 39456152

- UA913385450000026032300715460 - поточний рахунок із спеціальним режимом використання для зарахування коштів, що надходять за спожитий природний газ від побутових споживачів (населення) та релігійних організацій;

Тариф  «Річний»

З 1 травня 2021 року усі існуючі клієнти компанії «Газпостач» будуть автоматично переведені на Тариф «Річний» . Новий тарифний план діє до 30 квітня наступного року. Ціна природного газу  є фіксована і незмінна протягом року.  Такий тариф захищає споживача від ймовірних коливань цін на ринку.

Ціна газу  9.90 грн. за 1 м. куб

Термін  дії пропозиції – з 01 травня 2021 по 30 квітня 2022 року.

Умови оплати – не пізніше 25 числа місяця, наступного за розрахунковим.

Обсяг постачання визначається відповідно до даних оператора ГРМ.

Змінити річну базову пропозицію можливо шляхом підписання нової заяви приєднання згідно Правил постачання природного газу.

Тариф «Місячний»

Із 1 травня компанія «Газпостач» запропонує також Тариф «Місячний». Для того, щоб скористатися пропозицією, споживачу необхідно підписати заяву-приєднання. Ціна на газ згідно даного тарифу оголошуватиметься на щомісячній основі. Тобто кожного  місяця компанія за п’ять днів до початку періоду постачання на сайті опублікує  ціну.

В рамках цієї пропозиції вартість блакитного палива змінюватиметься залежно від ситуації на ринку. Тариф дозволить споживачам заощаджувати, якщо газ на ринку подешевшає. Оплата за використаний природний газ, проводиться як і раніше до 25 числа кожного місяця.

Ціна газу 9.90 грн. за 1 м. куб
Термін дії пропозиції – з 01 по 31 травня 2021року

Умови оплати – не пізніше 25 числа місяця, наступного за розрахунковим

Обсяг постачання визначається відповідно до даних оператора ГРМ

У підприємстві зазначають, що для більш детальної інформації ви можете звернутися у центр обслуговування споживачівякий  працює за адресою м.Тернопіль, вул. Г. Коллонтая, буд.2,  приміщення «А» ( вхід зі сторони вул. Князя Острозького).  

Прийом відвідувачів  проводиться за умови дотримання карантинних вимог. 

Як правильно оформити заяву та інші деталі можна уточнити в контакт-центрі за номерами телефонів 0352-51-95-95, 096-104-2-104, 050-104-2-104  з 8:00 год до 17:00 год з понеділка по четвер, в п'ятницю з 8:00 год  до 16:00 год.

В Україні — від 7,88 гривень за кубометр і вище

Остаточний аналіз усіх річних цін на газ від газопостачальних компаній України 26 квітня повідомили на сайті gazpravda.com.ua. Це базові ціни на газ, які українці платитимуть з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року.

Газопостачальні компанії оприлюднили свої річні, фіксовані пропозиції, на які автоматично переведуть своїх клієнтів, що дотепер користувалися місячними тарифними планами. Відповідні умови, нагадаємо, передбачені постановою регулятора – НКРЕКП.

Станом на 8:30 26 квітня найнижчі річні ціни – від 7,88 грн до 7,96 грн за кубометр запропонували 4 компанії.

Ціну 7,88 грн за кубометр запропонувало ДП «Евода трейд» КП «Луцькводоканал», 7,89 грн - ТОВ «Черкасигаз збут» і ТОВ «Уманьгаз збут», 7,96 грн – Газопостачальна компанія «Нафтогаз України».

По 7,98 грн за кубометр газ продаватимуть ТОВ «Волиньелектрозбут» і ТОВ «Закарпаття Енергозбут».

Низка регіональних газзбутів оприлюднили єдину ціну в 7,99 грн за кубометр.

Пропозиції решти компаній коливаються від 8,2 грн до 12,9 грн за кубометр.

Зокрема, ТОВ "Тернопільоблгаз" — 9,89 грн за кубометр, а ДП "Газпостач" ТОВ "Тернопільміськгаз" — 9,90 грн за кубометр.

І лише декілька компаній встановили значно вищі цінники: аж 13,5 грн за кубометр.

При цьому ціна на газ для клієнтів Постачальника останньої надії (ПОН) у травні становитиме 9.57 грн за кубометр. Тож усіх клієнтів ПОН закликають обрати ринкового постачальника та заключити з ним договір, щоб отримати вигідніші ціни.

Нагадаємо, це ціни тут вказані без урахування вартості доставки: за розподіл палива люди сплачують операторам газорозподільних мереж (облгазам) окремо згідно з чинними тарифами на доставку газу.

Зауважимо, згідно з рішенням регулятора, річні ціни на газ ще можуть змінюватися, АЛЕ лише в сторону зниження.

Про плани переглянути свою річну пропозицію вже з 1 травня, зокрема, повідомив Megawatt.

«Ми вирішили ввести поняття Тимчасового річного тарифу. Законодавчо ми повинні дати ціну, що буде діяти з 1 травня саме зараз. Але ми розуміємо, що зможемо дати пропозицію краще. Тож на 5 днів вирішили зафіксувати ціну в 9,8 грн/куб. А з травня плануємо зменшити тариф», - пояснив ГазПравді співзасновник онлайн-сервісу купівлі газу та електроенергії MEGAWATT Костянтин Башкаленко.

Нагадаємо, що саме річні тарифні плани діятимуть як базові. Всіх споживачів, які дотепер користувалися місячними пропозиціями, постачальники переведуть на річні продукти автоматично. Подавати додаткові заявки не потрібно.

«Річні тарифні плани – це ринковий спосіб забезпечити населенню страховку від сезонних цінових коливань, які клієнти відчували, наприклад, минулого року. Нові тарифні плани захищають населення, але при цьому зберігають конкуренцію та ринку газу», - зауважили в Газопостачальній компанії «Нафтогаз України».

Свою ефективність річна пропозиція довела ще минулого сезону, коли Нафтогаз запровадив тариф «Річний». Ті споживачі, що скористалися ним, узимку змогли уникнути сезонних стрибків ціни.

При цьому річні пропозиції не передбачають жодних передплат. Клієнти, як і раніше, мають сплачувати лише за спожитий об’єм газу за фіксованою ціною до 25 числа кожного місяця.

Крім того, річні продукти так само доступні для отримувачів пільг та субсидій.

Та за бажанням кожен клієнт зможе змінити річний тарифний план на будь-який інший, так само – як і змінити самого постачальника. Учасники ринку вже готують низку нових сезонних, а також річних (не базових) тарифних планів.

Читайте також Як змінити постачальника газу та чи вигідно це? Досвід тернополян та інструкція

Без нервів та скандалів! Де та як можна заплатити за комуналку, щоб не стояти в черзі
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Leyton Smith

    Цікаво працює узаконений вид організованої злочинної діяльності:-закупляють газ по 3-4грн.за куб., а продають населенню по 9-10 грн.за куб.

    Leyton Smith reply Leyton Smith

  • Igor Hurin

    Новини Тернополя на 20 хвилин  ваша безграмотність шокує!!!   ГАНЬБА!
  • Ihor Pavlyshyn

    Інші області 8грн, наші 10 грн. Як це пояснять? Люди почнуть шукати іншу фірму.
  • Ярослав Кузьмин

    всі возмущаються тарифами але ніхто не возмущається низькими зарплатами і пенсіями дай зараз мінім зарплату і пенсію в 10 тис грн кожному  повторяю мінімальну які тоді проблеми з тарифами  а тарифи мають бути ринкові тобто не вище ринкових і не нижчі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up