Опалювати школу чи лікарню буде в три рази дорожче, ніж церкву

Опалювати школу чи лікарню буде в три рази дорожче, ніж церкву

Вартість газу для бюджетних установ збільшли на 60%. Тепер опалювати садочки, школи та лікарні буде значно дорожче, ніж комерційні та релігійні установи. 

- "Нафтогаз" збільшив вартість газу для для бюджетних установ на 60%, - повідомив заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський. -  Для комерційних ціна буде майже на 900 грн дешевше, а от релігійні установи платитимуть взагалі в три рази менше. 

Рішення "Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання для потреб бюджетних установ КПТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго» Тернопільської міської ради прийняли на засіданні виконкому 10 жовтня. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">Тариф на тепло для бюджетних установ Тернополя буде майже на 40% вищим від діючого та на 8% вищим, аніж тариф на теплову енергію для інших споживачів. Головна причина у новій ціні на газ, за якою НАК «Нафтогаз» продає його КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» для виробництва тепла дитячим садочкам, школам, медичним закладам тощо.

Директор КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак пояснює, що у структурі тарифу на тепло для бюджетних установ 85,6% становить саме ціна на газ. Інша частина тарифу – витрати на електроенергію, амортизацію, оплату праці, запасні частини тощо.  

- На даний момент за опалення у дитячих садочках, школах та медичних закладах місто буде оплачувати більше, аніж платять за тепло комерційні підприємства чи звичайні мешканці, - розповідає Андрій Чумак. – Адже зараз НАК «Нафтогаз» продає нам газ для того, щоб ми виробляли тепло бюджетним установам за ціною на 60% вищою, аніж та, яка була закладена у діючих тарифах».

- Це додаткове навантаження на міський бюджет міста, - каже міський голова Сергій Надал.  - До кінця року через цю постанову треба витратити з бюджету додатково близько 5 млн. грн на теплопостачання садків, шкіл, лікарень. Проблема в тому, що цієї суми не було передбачено в бюджеті.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Таня Андраш

    А коли вже ті школи і садочки будуть опалювати? Діти ЗАМЕРЗАЮТЬ в школах!

    бурундук reply Таня Андраш

    виходить не скоро, раз грошей не хватає, економити будуть
  • Volodymer

    Надале, паршивцю, чому в Львові опалювальний сезон для громадян розпочався сьогодні, в Рівному і Івано-Франківську ропочинається завтра, а в Тернополі, все як не в людей!

    Крім того, люди, щоб ви знали - у Тернополі найвища плата за жеки на всю Україну, крім Києва, крім того, ще й окремо платять за сміття, що є абсурдом! Хіба не абсурд, що тут платять 3,30 грн/кв м, а в Херсоні 0,80 грн, в Полтаві 0,60 грн/кв м?

    Щодо транспорту, зараз тут є одна з найвищих цін на проїзд, за вийнятком Києва, а ця мерзота хоче ще підняти ціну на проїзд на 1 грн, тоді це буде справді найвища ціна на всю Україну!
  • Anonymous

    Черговий ґешефт. Бюджетні кошти з міської казни плавно перетікають в кишені вузького кола вибраних.

    Нас черговий раз мають, а ми мовчки на то дивимось.

    бурундук reply Anonymous

    до державних структур важче претензії ставити, ніж до обласних чи місцевих

    Діонісій reply Anonymous

    то така мутка, як з підняттям мінімальної зарплати, прожитковий мінімум залишився на тому самому місці, субсидій менше, податки більше, люди живуть гірше, звичайні, а алкофестів більше.  все файно !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up