Скільки з наступного місяця коштуватиме пляшка горілки, коньяку і пива

Скільки з наступного місяця коштуватиме пляшка горілки, коньяку і пива

Через нові акцизні ставки ціна на лікеро-горілчані вироби зросте до 20%, а на пиво та вино до 12%. Ціни на алкогольну продукцію почнуть зростати вже з наступного місяця, запевняє місцевий фахівець.

З наступного місяця найдешевша пляшка оковитої коштуватиме приблизно 84 грн. Щодо коньяків, то ціна залежатиме від кількості зірок. Проте в середньому цей напій буде дорожчий на 10-20 грн.

  • Збільшення акцизу пов'язано з тим, що запроваджений у минулі роки розмір мінімальних цін не відповідав реальним витратам суб'єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв, - роз'яснюють в уряді.

Збільшення цін на алкогольні напої не вплине на об'єми споживання алкоголю тернополянами, переконаний фахівець Віталій Левицький.

  • Той, хто пив - пити буде, однак питання в тому, що будуть пити містяни? - коментує фахівець. - На мою думку, тернополяни почнуть більше споживати сурогату, фальсифікату та самогону. Місцеві самогонщики та так звані “шинки” та “кнайпи”, що продають фальсифікат, який вони розливають "по підвалах" - почнуть добряче заробляти. А це все відіб'ється на здоров'ї тернополян.

Віталій Левицький зазначає, що минулого року в нашій державі кожна друга пляшка оковитої була підроблена. Проте з черговим збільшенням акцизу на 20% тіньовий оборот нелегального міцного алкоголю може сягнути аж 70%. За статистикою, близько 70% смертей від усіх отруєнь в Україні припадає саме на алкоголь. За приблизними оцінками, минулого року майже 3 тисячі людей померли від отруєння алкоголем.

Відео дня

Насправді, продовжує експерт, підвищення акцизу відчують усі виробники хмільних напоїв та суміжних галузей в тому числі і фермерські господарства, що постачають пшеницю, ячмінь, хміль, виноград тощо.

  • Як показує досвід, кожне підвищення акцизу на алкогольну та слабоалкогольну продукцію скорочує його легальне виробництво, - наголошує Віталій Лвицький.

Фахівець наводить приклад і каже, що попереднє підвищення акцизу, яке було наприкінці минулого року, скоротило виробництво вина в Україні приблизно на 20%. Така група вин, як “Херес” та “Кагор”, що виготовляють вітчизняні виробники, скоро почнуть зникати з нашого ринку.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up