У валідаторів за 1,5 млн грн буває “зміна закрита”

У валідаторів за 1,5 млн грн буває “зміна закрита”

Тернополянка обурюється, що новенькі валітатори, які закупили для тролейбусів, працюють не справно. Проте в КП "Тернопільелектротранс" кажуть, що техніка потребує час від часу техпідтримки.

В тролейбусі №8 після 19:00 валідатор не здійснює розрахунків, оскільки  в нього “зміна закрита”, розповідає тернополянка Христина Чиж. 

- Близько 19:25 сіла у тролейбус №8 на Алясці. Тролейбус їхав уже в депо, - розповідає тернополянка. - За проїзд я оплатила проїзним через стаціонарний валідатор. 

Через кілька зупинок пані Христина глянула на валідатор, бо сиділа поруч, і побачила, що на табло було написано: "Будь ласка, зверніться до кондуктора. Зміна закрита. Оплата неможлива". 

Відео дня

- Інші пасажири з картками уже не могли оплатити за проїзд, - продовжує співрозмовниця. - Получається, що у валідаторів теж є якийсь режим роботи? І що робити пасажирам в такій ситуації?

В прес-службі КП "Тернопільелектротранс" кажуть, що таке буває. Справа в тому, що валідатор працює доти, поки їздить по маршруту тролейбус і обмежень в роботі не має. 

- Однак трапляються ситуації, коли у валідатора закінчується паперова стрічка для друку чеків, - продовжують в КП "Тернопільелектротранс". - В такому випадку, кондуктор викликає техпідтримку аби запустити роботу валідатора. Відповідно, щоб пасажири не прикладали свої проїзні до непрацюючого валідатора, на табло висвітлюється відповідне повідомлення. Тому аби здійснити розрахунок за послугу, пасажирам потрібно звернутися до кондуктора.

Щодо вартості валідатора, то мерія готова витратити чималеньку суму. Зокрема КП “Тернопільелектротранс” оголосили торги на закупівлю “Автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів в міському електричному транспорті (додаткова закупівля)”. Ціна питання 1 425 000 грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Анонім

    Бог журналістики. Ониськів, з таким хистом до журналістики вам краще кондуктором в тролейбус піти.
    - По-перше, 1 425 000 грн це сума тендеру на закупівлю 67 (!) валідаторів разом з ліцензіями на програмне забезпечення, роботою по запуску системи і т.п.
    - По-друге, в тендері йде мова про РУЧНІ валідатори, в той час, як в цій недолугій писанині про СТАЦІОНАРНІ
    - По-третє, сам тендер за ЛЮТИЙ 2016 року.
    Люди, ви б хоч першоджерело відкривали перш, ніж робити висновки і пистаи коментарі. До журналістики на цьому ресурсі як до неба. Жовтушна писанина заради заголовків.

    Rimasevski Olekcandr reply Анонім

    Однако, протіворєчіє треба прибрати. АСООП виключає як "ручні валідатори" так і тих, хто їх носить, тобто кондукторів. Схема АСООП з використанням електронного квитка працює так: зайшов в транспорт, дістав "засіб безготівкої оплати", приклав до "валідатора". Крапка. Папірець таксамо не потрібен (як ручні валідатори-кондуктори).   Общак полтінніка Ваша "соціальна карта тернополянина". Сперечатися, розвивати тему не хочу. Разом з тим підкажіть, скільки часу висить на прозорро цей Ваш "тендер" на півторамільйона?
  • Анонім

    От хто мені пояснить ,що в цій коробці такого особливого , що вона коштує 1,5 млн. грн . Я більше ніж впевнений  ,що такий самий апарат можна зібрати з електроних китайськи модулів ну максимум за 1000 грн ,і то тут у нас в Тернополі . Дайте студентам політеху завдання хоча х.... його знає чи вони з ним справляться ,а ось студенти технічного коледжу точно справляться . Значить розказую ,що за основу беремо Ардуіно ,робимо обвязку датчики,індикацію сервопривід ,і всі діла .
  • Anonymous

    як завжди, списали гроші на непотріб. Кондуктори в якому режимі як працювали, так і працюють. Я їхала 3 тролейбусом, то валідатор робочий був, але строго-настрого попередили ним не користуватись, бо "зїдає" лишні гроші.
  • Rimasevski Olekcandr

    Всьо било когда-то. "16/09/2016 №654/01 Комунальне підприємство «Тернопільелектротранс» засвідчує, що ТОВ «Системний зв'язок», Україна, 46027, Тернопіль, вул. Тролейбусна, 7 був інтегратором Автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів в місті. Компанія поставила, встановила та готова ввести в експлуатацію АСОП та ОП для міста Тернопіль. Також ТОВ «Системний зв'язок» поставило для тролейбусів 67 портативних валідаторів безконтактних карт з принтером та програмним забезпеченням для автоматизованої системи оплати проїзду. Також була проведена установка, навчання і проводиться технічне обслуговування системи. У проекті, була використана технологія на базі карт Міfге для пасажирів, при оплаті за проїзд. Директор А.П. Мастюх" https://goo.gl/bm9myW

    Rimasevski Olekcandr reply Rimasevski Olekcandr

    за тиждень до того І.Мединський засвідчив, що те саме обладнання на тому самому транспорті здала в експлуатацію інша особа - ТОВ Гексагон (нині «Сімбол Систем»): "09/09/2016 Управління транспорту, комунікацій та зв'язку Тернопільської міської ради засвідчує, що компанія ТОВ «Гексагон-Україна»  був інтегратором Автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів в місті. Компанія поставила, встановила та ввела в експлуатацію АСОП та ОП для міста Тернопіль. Компанія Гексагон-Україна є постачальником обладнання для 65 тролейбусів, поставила 67 портативних валідаторів безконтактних карт з принтером та програмним забезпеченням для автоматизованої системи оплати проїзду. Також була проведена установка, навчання і проводиться технічне обслуговування системи. У проекті, була використана технологія на базі карт Міfаге для пасажирів, при оплаті за проїзд. Контракт був підписаний в жовтні 2014 року, і система була прийнята в жовтні 2015 року"

    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Vid-Chytachiv/zhadnost-poltinnika-sgubila-10666932.html)

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up