Уряд планує підвищити зарплати медикам з 1 вересня: хто отримає доплати

Уряд планує підвищити зарплати медикам з 1 вересня: хто отримає доплати

Президент дав завдання підвищити зарплати лікарям другої ланки з 1 вересня, адже  на сьогодні їхні зарплати найменші в Україні, наголосив Володимир Зеленський.

З 1 вересня, допоки не буде відпрацьована нова система нарахування зарплат у межах медичної реформи з 2021 року, медичним працівникам буде підвищено заробітну плату. Доплати торкнуться лікарів, медсестер і санітарі, які працюють у закладах вторинної ланки (надають спеціалізовану медичну допомогу).

«Медична реформа не спрацювала для лікарів другої ланки. Їхні зарплати мізерні. Допоки не запрацює нова система нарахування зарплат у 2021 році, ми впровадимо проміжне рішення, і зарплати наших медиків, не побоюся сказати – наших героїв сьогодні, – зростуть уже з вересня. З цифр, наданих урядом, я бачу, що ми можемо суттєво підвищити зарплати», – наголосив Володимир Зеленський.

На підвищення зарплат готові виділяти понад 2 млрд грн щомісяця. Отже,

Відео дня
  • Лікарі почнуть отримувати доплати у розмірі 70% від посадового окладу, визначеного за 14 тарифним розрядом;
  • Середній медичний персонал — у розмірі 50% від мінімальної заробітної плати;
  • Молодший медичний персонал — у розмірі 25% від мінімальної заробітної плати.

«Тарифна ставка лікаря-хірурга сьогодні – 5 тисяч 87 гривень. З надбавками середня зарплата становить близько семи тисяч гривень. Після підняття з вересня вона буде приблизно 10 тисяч 500 гривень.

В разі узгодженої формули підвищення середня зарплата середнього медперсоналу підніметься до понад 7 тис. грн, а молодшого – наближатиметься до 6 тис. грн.

Також Кабінет Міністрів підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров'я та прийняв зміни щодо дофінансування медичної галузі України. За розрахунками:

  • близько 2 млрд 330 млн гривень підуть на дофінансування до рівня минулого року медичних закладів, які опинилися на межі закриття.
  • 1 млрд 260 млн гривень буде направлено на екстрену медичну допомогу.

Це антикризові заходи МОЗ до кінця 2020 року, щоб не втратити українську медицину.

 

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Я

    Нехай скажуть  лікарі скільки беруть хабарів.
    На все є свої такси і кажуть прямо в  очі скільки дати в кишеню.

    Альона Бабак reply Я

    Лікарям підвишувати зарплату не потрібно, вони і так живуть не гірше за  депутата, а ось санітарочкам і молодшому персоналу треба
  • тарас

    брехлива обіцянка до виборів не мають в бюджеті попу чим підтерти
  • Маховик правди

    Це все звичайно добре тільки ось де вони будуть  брати гроші на виплату лікарям . Дефіцит бюджету ніхто не залатав ,а ще більше розширили через дії уряду . Гроші друкувати вони не будуть оскільки це призведе до інфляції . Єдиний варіант це гроші від МВФ ,які тупо підуть на проїдання . Для чого країні такий уряд програму якого вже бракують другий раз . Що то за програма така де взагалі відсутній економічний розвиток держави .Виходить так ,що уряд розраховує вічно на кредитах жити . Є ще така інформація ,що апеляційний суд дозволив розглядати справу по конфіскації грошей Януковича, і є ймовірність того ,що держава ,а точніше народ буде повертати Януковичу гроші ,які в свій час у нього конфіскували ,а це порядка 1,5 млр  .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up