Уряд розширив можливості призначення допомоги малозабезпеченим

Уряд розширив можливості призначення допомоги малозабезпеченим

Внутрішньо переміщені особи та українці, які повернулися з-за кордону, зможуть отримувати допомогу на прожиття.

Внутрішньо переміщені особи та українські мігранти, які повертаються з-за кордону, упродовж 6 місяців зможуть отримувати допомогу малозабезпеченим родинам.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики, передає Укрінформ.

«Оскільки уряд має на меті підтримати ВПО та українців, які повертатимуться із-за кордону та ще не встигли працевлаштуватись в Україні і не мають власних джерел доходів, допомога призначатиметься на 6 місяців», — йдеться в повідомленні.

Відео дня

Наголошується, що на допомогу зможуть розраховувати родини, які повернулися в Україну після тривалого (понад 90 днів поспіль) перебування за кордоном. А також родини внутрішньо переміщених осіб, які внаслідок переміщення не працювали або не сплачували ЄСВ.

Допомога малозабезпеченим призначається родинам, чиї сукупні доходи не перевищують рівень забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї: для працездатних осіб – 55% прожиткового мінімуму (1 665,4 грн), для дітей – 140% (віком до 6 років – 3 588,2 грн, віком 6-18 років — 4 474,40 грн), для осіб, які втратили працездатність, – 100% (2 361 грн).

Допомога буде нарахована у сумі, що є різницею між рівнем забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї та її середньомісячним сукупним доходом.

Водночас українців стимулюватимуть до економічно незалежного і самостійного життя. Якщо в родині, яка отримала допомогу, є працездатні особи, які не працюють, вони мають протягом двох місяців після її призначення або працевлаштуватись, або стати на облік у Державному центрі зайнятості.

Нагадаємо, 26 січня уряд ухвалив розроблену Мінсоцполітики постанову про продовження виплат на проживання для ВПО. Виплату допомоги всім ВПО, які отримували її до 1 лютого, автоматично буде продовжено до 1 березня. З 1 березня 2024 року виплати для ВПО буде продовжено для більшості нинішніх отримувачів виплат – тих ВПО, які належать до найбільш вразливих категорій громадян.

 

Читайте також:

Кабмін продовжив соцвиплати для ВПО до 1 березня

На запитання переселенців про навчання відповів освітній омбудсмен

У Тернополі послуги зубопротезування для батьків загиблих захисників, які є ВПО — безоплатні

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Nin Ja

    Покажіть хоч одного дебіла, хто в це повірить! І не пишіть нісенітниці

keyboard_arrow_up