Від 3500 до 16000 грн компенсації надають роботодавцям Тернопільщини: які умови

Від 3500 до 16000 грн компенсації надають роботодавцям Тернопільщини: які умови

Змінюють суми компенсаційних виплат роботодавцям через підвищення мінімальної заробітної плати в Україні.

За даними Державної служби зайнятості України, зміни відбудуться одразу в семи варіантах компенсацій.

8000 гривень отримуватимуть підприємці, які працевлаштують людину з інвалідністю, учасників бойових дій, тих кому до настання права на пенсію за віком залишилося не більше п’яти років та громадян, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад місяць.

Зауважимо, 50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати. Надаватимуть компенсацію протягом шести місяців за кожен непарний місяць роботи працівника.

Відео дня

До 4000 гривень збільшать компенсацію за працевлаштування молоді з-поміж зареєстрованих безробітних. Зокрема, мова йде про: людей до 25 років – в яких страховий стаж менш як 12 місяців, а також віком до 35 років – на перше робоче місце; звільнених зі строкової військової / альтернативної служби – на перше робоче місце. Виплачуватимуть компенсацію протягом пів року за кожен непарний місяць роботи працівника.

До 3520 гривень збільшать компенсацію за працевлаштування громадян, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад місяць чи пів року і мають додаткові гарантії у працевлаштуванні. Тривалість такої компенсації – 12 місяців за кожен непарний місяць роботи працівника.

За працевлаштування ВПО підприємці отримуватимуть 8000 гривень. Компенсація розрахована на три місяці, а для людей з інвалідністю – на пів року.

А ось компенсація витрат роботодавця на оплату праці працевлаштованих за направленням центрів зайнятості ВПО збільшиться до 16 000 гривень. Підприємці отримуватимуть компенсацію протягом шести місяців, для осіб які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні 12 місяців, за кожен непарний місяць.

Збільшиться і розмір допомоги по частковому безробіттю у розрахунку на одного працівника або ФОПа – до 4 000 гривень. Допомогу надаватимуть 180 днів протягом 36 місяців.

Максимальний розмір оплати праці за участь у суспільно-корисних роботах теж зросте. З першого квітня – 12 000 гривень за місяць.

Нагадаємо, відповідно до Закону «Про Державний бюджет України на 2024 рік», мінімальна заробітну плату в Україні підвищать до 8 000 гривень.

Читайте також:

Понад 69 тисяч переселенців є на Тернопільщині. Хто з них отримуватиме виплати у 2024-му та куди звертатися?

Деяким пенсіонерам з 1 квітня піднімуть пенсійні виплати: кому пощастить

Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up