Виплачувати карантинні 8 тисяч гривень розпочнуть із 21 грудня

Виплачувати карантинні 8 тисяч гривень розпочнуть із 21 грудня

Міністр Петрашко закликає подаватися на програми підтримки від Уряду максимально швидко — від цього залежить, коли отримаєте гроші.

Програми підтримки, які Уряд робить, орієнтовані на ФОПів. Це і програма по кредитуванню бізнесу “5-7-9” (бізнесу вже профінансовано майже 16 млрд грн), яка буде продовжена. Це і програма по 8 тисяч гривень, на яку лише за два перші дні зареєструвалося 120 тисяч українців. Це все, в основному, ФОПи. 

Про це повідомив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко у прямому ефірі одного з телеканалів, зазначає "Урядовий портал".

“Хочу закликати всіх подаватися на програми максимально швидко. Щодо 8 тисяч гривень подача документів до 31 грудня, тобто є час. Потрібно зареєструватися, виплати почнуться з 21 числа. Хто звернеться до 21-го, той кошти отримає до кінця року. Хто звернеться після 21-го – вже в новому році”, - прокоментував Міністр.

Відео дня

За його словами, виплати отримають ті, основний КВЕД яких включений в Перелік видів економічної діяльності, які можуть постраждати у зв'язку з посиленням карантину https://bit.ly/2WextdF

Програма “Допомога роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин” не прив’язана до Переліку та реалізується через регіональні центри зайнятості.

Ознайомитися з порядком подачі документів усіх програм можна за посиланням: http://bit.ly/3nl0y2N

“ФОПи стали для нас, для України великою частиною економіки. Ми з розумінням ставимося до підприємців, завжди проводимо з ними консультації. Діалог проводимо у форматі зустрічей з асоціаціями, які представляють ФОПів”, - прокоментував Міністр.

Він додав, що Мінекономіки брало активну участь у розробці саме тих змін щодо відтермінування, які були прийняті. Адже з 1 січня мали вступити дуже жорсткі обмеження. Зараз більшість обмежень перенесено на рік, крім ризикових груп товарів.

Читайте також "Як мертвому припарка", — тернопільські підприємці про карантинні 8000 від держави. Хто отримає гроші?

ФОПи й наймані працівники можуть оформити заявку на допомогу у зв’язку з «карантинними канікулами»

Жителі Тернопільщини, які втратили дохід через карантин, можуть отримати матеріальну допомогу: що потрібно?
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up