Збираємо речі в пологовий будинок: що потрібно і скільки це коштуватиме (ГРАФІКА)

Збираємо речі в пологовий будинок: що потрібно і скільки це коштуватиме (ГРАФІКА)
  • Народження дитини – найвідповідальніший і найтрепетніший момент для кожного з батьків. Перед тим, як їхати в пологовий будинок, потрібно зібрати речі за списком, який переважно видають у жіночих консультаціях. 
  • Що потрібно взяти? Яку суму це потягне із вашого гаманця. 
  • Корисна інформація для майбутніх батьків. Жінки, які народжували, доповнюйте цей список у коментарях. 

Готуватися до перебування в пологовому будинку потрібно заздалегідь, тому у багатьох майбутніх батьків виникає питання: коли потрібно збирати сумку до пологового будинку. Конкретної цифри немає. Рекомендується бути готовим вже на 32-й тиждень, коли вже є ймовірність, що дитина може з'явитися. Тоді й починається основна підготовка до пологового будинку. Хоча і з другого триместру підготовку теж можна починати. Зібрати сумку з усім необхідним — справа відповідальна, тому краще її зібрати завчасно. 

Список необхідних речей може відрізнятися. Поцікавтеся про це у свого акушера-гінеколога. Або ж ви можете попросити своїх знайомих поділитися досвідом. Ми порахували, скільки грошей необхідно, аби придбати всі речі в пологовий будинок. Ціну брали з відкритих джерелах.

Що потрібно зібрати

Серед найнеобхідніших речей, які купувати не потрібно, але ви мусите взяти їх з собою, є документи: паспорт, обмінну картку, результати аналізів, УЗД. На консультаціях лікар повинен вас попередити, що на останніх тижнях перед передбачуваним терміном потрібно, щоб документи були у вас завжди з собою, тому що пологи починаються завжди несподівано і в дуже невідповідних місцях, наприклад, у магазинах.

Відео дня

Обмінна карта потрібна для того, щоб лікарі пологового будинку знали всю інформацію про протікання вашої вагітності і про ваш стан здоров’я. Найчастіше буває, що жінка, яка потрапляє в пологовий будинок і не має при собі інформації про стан здоров’я, може бути госпіталізована до відділення пологових будинків для інфікованих або для жінок, у майбутніх дітей яких виявлено патології. Так що краще себе підстрахувати, адже обмінна карта не така вже важка і поміститься в будь-якій сумочці.

Також деякі речі ви можете взяти з дому: кружку, ложку, тарілку, спідню білизну, предмети гігієни, туалетний папір. Тому їх вартість ми не враховували при підрахунку загальної вартості.

Скільки це буде коштувати

Сюди відносяться всі речі, які знадобляться жінкам під час перебування в лікарні, до пологів і після:

  • Постільна білизна;
  • Документи;
  • Халат і одяг для сну (вибирайте на застібці, щоб було зручно годувати малюка);
  • Рушник;
  • Капці;
  • Одяг безпосередньо для пологів;
  • Бюстгальтер для годування;
  • Засоби гігієни: мило, лосьйон, зубна щітка і паста тощо.
  • Урологічні прокладки й пелюшки для пологів;
  • Тарілка, чашка, ложка.

Не набирайте зайвого, навряд чи у вас буде час читати книгу або ще щось в цьому роді. Тільки найнеобхідніше. Ще подумайте про одяг для виписки, вибирайте щось вільне з одягу, та взуття на низькому ходу буде максимально зручним. У цей день точно буде фото на пам'ять, тому і про красу не забувайте.

На графіці ви можете ознайомитися з тими речами, які знадобляться матусі:

 

Окремо варто сказати про речі для дитини. Хоча запропонований список речей далеко не остаточний, багато залежить і від пологового будинку. Зараз є приватні лікарні, де породіллю забезпечують всім необхідним, тому про пелюшки та посуд турбуватися не доведеться, як і про постільну білизну. Тут найнеобхідніше, що може знадобитися немовляті в перші дні життя:

  • Пачка підгузок;
  • Пелюшки (одноразові й тканинні);
  • Одяг для новонароджених: боді, носочки, шапочки;
  • Рушник маленьке для годування і трохи більше для малюка;
  • Дитяче мило і крем
  • Велика пачка вологих дитячих серветок;
  • Конверт, у якому будуть забирати малюка.

Щоб уникнути непорозумінь, завжди уточнюйте у лікарів, що саме важливо взяти з собою.

Що потрібно малюкові і скільки це вартує:

 

Зауважимо, що до цього списку варто ще додати десять одноразових масок, адже в період поширення ковіду це додаткова безпека для вас.

Весь набір речей обійдеться вам від 3 738 гривень.

 

Якщо вам доводилося народжувати дитину, скільки витрачали ви? Доповніть список необхідними речами. Пишіть у коментарях.

 

Читайте також:

Скільки "коштує померти" у Тернополі: ціни на поховання та коментарі священників

Скільки коштує хрещення дитини: що кажуть священники різних церков і тернополяни (ГРАФІКА)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Pavlo Lutsyshyn

  • Оксана Лучко

    Ага, а ще в род.зал. - мило, хлорка, паперові рушники, олійка, вологі серветки, медикаменти по списку, марлі як на муміфікацію, ну і гроші

    Даша Доманська reply Оксана Лучко

    Це напевне дійсно як де
    Бо я народжувала 2 роки тому нічого з списку не купляла крім гігієни для себе і дитини
    Абсолютно нічого не платила
    Єдине купила рушники паперові 2шт та мішки для сміття все...
    Самі ж і казали щоб не купляти медикаментів бо не знаєш що потрібно буде..
    Ставили крапельницю бо тиск падав нічо не відкупляла

    Александра Проноза reply Оксана Лучко

    Марія Монінець мне дали список сразу после родов, может я конечно ошибаюсь но если бы я не заплатила какое бы отношения было ко мне е и моему ребенку, не думаю что хорошее, а проверять тем более с младенцем не очень то хотелось.

    Діана Блажко reply Оксана Лучко

    Марія Монінець для початку поцікавиись чи уклала ваша лікарня договір з державою,тому що не усім лікарням  видають ці кошти,а леше тим хто укладає договір

    Оксана Лучко reply Оксана Лучко

    Алена Андреева оу, теж цікаво. Особливо коли кесареве. І після першого кесарево знаю, що купити треба буквально все, навіть скальпель

    Александра Проноза reply Оксана Лучко

    Марія Монінець рожала 24.03 и лекарство откупляла и благодарность ТРЕБОВАЛИ, и за палату которая должна быть безопасной заплатила.  

    Алена Андреева reply Оксана Лучко

    🙂

    Алена Андреева reply Оксана Лучко

    Марія Монінець ,а що ви на ці списки говорите їм? Так і кажете,що ,,вам дають кошти на мене,, чи як? Я чого питаюся,бо самій треба буде скоро

    Марія Монінець reply Оксана Лучко

    Алена Андреева чесно я не купляю нічого защо їм доють 10,500 ,щоб ми ще купляли хочуть рибку зїстиі так далі ,,

    Алена Андреева reply Оксана Лучко

    Марія Монінець якщо дають список,щоб купити все,то що казати,не буду купляти,бо вам дають,чи як?

    Марія Монінець reply Оксана Лучко

    Супер щеїм все купляти треба ,не ведіться на шанташ

    Наталя Рибінська reply Оксана Лучко

    Марія Монінець Вже дає 10 500

    Марія Монінець reply Оксана Лучко

    Оксана Лучко з 1квітня держава даєна одну породіллю 8,500мт самі вчимо всього мені теж скоро родити маю нічого не треба
  • Валерия Сидоренко

    Денег!
  • Igor Xot

    Гроші...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up