Бійка в селі: всі постраждали, а судять маму двох дітей

Бійка в селі: всі постраждали, а судять маму двох дітей

Словесна перепалка між сусідами переросла в бійку. З одного боку - 31 річна жінка вагою 49 кілограмів, з іншого трохи крупніша 21-річна жінка її 29-річний чоловік. За подіями спостерігало ще двоє, але не втручались. Трапилось все торік 12 листопада, ще засвітла у Петрикові.

 

 

 —  Я вибігла викинути сміття, вдома залишила самих дітей, у мене доньки: 1 та 4 роки, — каже Марія Федишин. — Чоловік тоді був за межами Тернополя. На вулиці почалась якась побутова суперечка з сусідами. Вона переросла в шарпанину. Я захищалась, бо все ж одна і з такою вагою та зростом 157 сантиметрів, мене важко назвати бійцем. Деталей не озвучуватиму, бо копирсатися в цьому навряд чи комусь цікаво. Та й в сусідів своя версія подій. Але суть не в бійці, а в послідовності наступних дій: і я і сусіди викликали поліцію, і я і сусіди зняли побої (травми в мене були серйозні), і я і вони написали заяви. Але мене вже судять, а розслідування по моїй заяві «зависло» в тернопільському райвідділі поліції.

Судять і за побиття сусідів, і за крадіжку... 

 — Під час конфлікту, написали сусіди, я ніби-то зірвала з сусідки сережку з діамантом вартістю 3 тисячі доларів та привласнила її, — каже пані Марія. — Це роки тюрми. При тому, що я не робила нічого цього. Та зрештою, там сережка з фіксатором і якби я її зірвала, то було б розірване вухо. Це – страшно, адже коли хтось має зв’язки, а з моїми опонетнами саме так, то і посадити на роки можуть, при тому, що твої скарги і заяви ігнорують. Я не прошу журналістів розслідувати ту справу, чи ходити на суди. Я лише прошу аби дали розголос, щоб суд був об’єктивним, а слідчі райвідділу почали працювати. 

Відео дня

Слідчий, який займається цією справою запевняє, що розслідування проводять однаково і по заяві Марії Федишин, і по заяві від її сусідів.

 - Ситуація така: відразу після бійки за заявою іншої сторони було розпочато досудове розслідування та призначено судово-медичні експертизи, - пояснює слідчий Павло Бачинський. - Дана категорія справ відноситься до приватного обвинувачення та може бути розпочата лише за заявою потерпілого. 

А пані Марія заяву в правоохоронні органи написала лише через десять днів після події, каже слідчий. І за даним фактом відразу було розпочато досудове розслідування. 

- Кримінальне провадження щодо пані Марії слідчим відділом за погодженням з прокуратурою було скеровано до суду, - продовжує чоловік. - Окрім цього, за клопотанням пані Марії та її адвоката було призначено додаткову судово-медичну експертизу, висновок по якій отримано на початку лютого 2017 року. 

Пан Бачинський наразі у вимушеній відпустці за сімейними обставинами. А це кримінальне провадження не мають можливості завершити інші слідчі у зв'язку із великим навантаженням та чергуванням в слідчо-оперативних групах, пояснив слідчий.

- Найближчим часом у кримінальному провадження за заявою пані Марії досудове розслідування буде закінчено та прийнято обгрунтоване рішення, погоджене із прокуратурою, - додає Павло Бачинський. 

Правову оцінку ситуації дає адвокат Андрій Кукурудза. 
- Не знаю деталей цієї справи, тому по суті її не аналізуватиму, проте відомо, що заяви є від обох сторін, — каже пан Андрій. — Тому дивно, що по заяві однієї сторони встигли провести розслідування, сформувати обвинувачення та почати судовий розгляд, а по заяві іншої сторони не завершили слідчих дій. Я підніматиму це питання на робочій групі при громадській раді міністерства внутрішніх справ. Думаю спільно з представниками громадськості та керівниками управління національної поліції в області, ми зможемо розібратись в цій ситуації.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Герасимчук Ростислав

    Всі ви рагулі крикливі та хамовиті, як цигани.
  • Володимир Завірюха

    Круті тернополяни що сережки із брильянтами носять.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up