Горбатюку дали довічне за вбивство тату-майстрині (ОНОВЛЕНЕ)

Горбатюку дали довічне за вбивство тату-майстрині (ОНОВЛЕНЕ)
  • Вирок суду у справі вбивства Тетяни Підвашецької, яку розглядали понад півтора року, зачитали 11 листопада. 
  • Судді визнали винним у вбивстві Андрія Горбатюка. Йому присудили довічне ув'язнення та моральну компенсацію для мами вбитої у сумі 500 тисяч гривень.

Мама вбитої Тетяни Підвашецької зараз за кордоном. Раніше свою позицію вона розповіла нашим журналістам. Деталі у матеріалі "Вона вмирала, а він смажив яйця. За що таке зробив?": мама вбитої тату-майстрині каже, що підсудний бреше"

У соцмережах за день до засідання друзі Тетяни поширювали прохання до знайомих Тетяни та представників ЗМІ, прийти на суд, адже родина не погоджується із терміном 15 років, який вимагав прокурор на судових дебатах. 

Сам Андрій Горбатюк впродовж засідань говорив мало. Лише на передостанньому засіданні сказав, що не винен. Деталі тут ""Я не робив того, у чому мене звинувачують": Андрій Горбатюк тепер каже, що не вбивав тату-майстриню"

Відео дня

Вирішальне судове засідання розпочалось 11 листопада об 11.30. 

Під стінами суду зібралось кілька людей, які знали загиблу.

У судовій залі перебувала наша журналістка. 

У залі суду - дідусь Тетяни пан Анатолій. Чоловік не захотів спілкуватись з журналістами, лише зі сльозами на очах сказав, що вимагає максимального покарання для Горбатюка.

Вирок зачитували понад дві години. 

Своє рішення суд мотивував тим, що вбиство було вчинене з особливою жорстокістю, підсудний у вчиненому не розкаявся, а термін покарання має бути таким, щоб після нього підсудний не становив загрози для суспільства. 

Під час вироку зачитали і характеристики підсудного. В матеріалах йшлось про те, що чоловік ще з підліткового віку веде асоціальний спосіб життя, згодом зловживав наркотичними засобами та алкоголем.

Ще два місяці Андрій пробуде в Чортківському СІЗО. Згодом, якщо вирок не буде оскаржено - його переведуть в інше місце відбування покарання. 

На оскарження вироку у підсудного є місяць. Чи буде він подавати апеляцію наразі невідомо. 

Крім того, суд частково задовольнив цивільний позов мами вбитої про моральну компенсацію. Жінка вимагала два мільйони гривень, адже після смерті доньки, переконує, втратила сенс життя. Суд призначив компенсацію в розмірі 500 тисяч гривень.

Читайте також: Просили домашній арешт для Горбатюка: що відомо про суд у справі вбивства татумайстрині?

"Для нас це велика втрата"

Журналістка "20 хвилин" поспілкувалась із подругою загиблої Тетяни Підвашецької. Жінка просила не називати її прізвища і каже, що їй дуже важко говорити, бо досі не може повірити у те, що сталося. 

- Для усіх, хто знав Таню, - це велика втрата, - каже подруга загиблої Тетяни. - Досі не можу повірити, що її немає. Її мама, бабуся, які за кордоном, та дідусь, з яким вона спілкувалась,  дуже сумують за нею. Минув час, а ці рани не перестають боліти. 

Жінку вбили у квітні минулого року

В квартирі на "Алясці" знайшли мертвою власницю тату-салону

Нагадаємо, 27-річну тату-майстриню Тетяну Підвашецьку вбили у квартирі на вулиці Курбаса,9 16 квітня. Того ж дня підозрювати у вбивстві почали 25-річного Андрія Горбатюка. Чоловіка затримали у Львові. Міру запобіжного заходу Андрію Горбатюку обирали в міськрайонному суді 18 квітня. Мами підозрюваного в суді не було. Прийшов дідусь, колишній чоловік та подруга загиблої Тетяни. Підозрюваний після засідання сказав, що шкодує про те, що трапилося. Відео із засідання тут. 

Згодом у ГУ Нацполіції повідомляли, що підозрюваний перебуває у психоневрологічній лікарні у Скаржинцях Хмельницької області, йому у закритому відділені проводять стаціонарну психіатрично-психологічну експертизу для осіб, які перебувають під вартою.

На початку жовтня повідомили, що чоловік осудний, матеріали передали у суд.  Головуючий суддя: Петро Гуменний, суддя-учасник колегії: Віктор Братасюк, суддя-учасник колегії: Володимир Ромазан.  . На початку засідання суддя озвучив, що відбувається розгляд справи за 115 ст. Кримінального кодексу - "Умисне вбивство". 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anatoly Vivchar

    Лозинський десь рже :) Довічне за одиночне вбивство ? Абсурд. Видно в Тернополі все так дніщно, що навіть такі справи то резонанс і треба показовий вирок.
  • Luda Homuk

    ПОКІЙНА БУЛА ТОЖЕ ПРОБЛЕМНА. СУД КУПЛЕНИЙ. ТО ЯСНО. ВІН НЕ СЕРІЙНИЙ ВБИВЦЯ. ЗА ТАКЕ ДОВІЧНЕ НЕДАЮТЬ. Я АНДРІЙКА ДОБРЕ ЗНАЮ. Я ВІДПОВІДАЮ ЗА  СВОЇ СЛОВА. ПОКІЙНА З ТАКИХ ЯК АНДРІЙКО ТЯГНУЛА ГРОШИКИ І РОГИ РОБИЛА. ВОТ ТАК. А СУДИТИ БУДЕ ЙОГО ГОСПОДЬ І СУДДІВ ТОЖЕ. НЕХАЙ ПОДУМАЮТЬ ДОБРЕ.
  • Юлія Сірант

    За вчинки треба відповідати...
  • Nazarii Budz

    Апеляція скасує
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up