Доки люди молились у церкві, вона витягла їхні телефони. Як покарали злодійку?

Доки люди молились у церкві, вона витягла їхні телефони. Як покарали злодійку?
  • Урожайним видався день Водохреща, проведений у Тернополі для іногородньої Світлани. Спочатку у трьох церквах викрала з кишень п’яти людей мобілки, а потім додала собі «кримінал» до біографії.
  • Коли Світлану впіймали, вона особисто обійшла усіх, кого обчистила. Почуте від злодійки розчулило жертв до сліз.
  • Авторизуйтесь або підпишіться на цю статтю. Завдяки вашій підтримці ми зможемо готувати більше цікавих матеріалів.

Величне свято Водохреща закінчилось для п’яти тернополян у відділку поліції — у всіх них під час святкової літургії поцупили мобілки із кишень.

Світлану, яку запідозрили у скоєнні серії крадіжок, невдовзі «вирахували». Виявилось, що приїхала до нас на свята із родичем. Всі люди, яких обікрала заїжджа пані, були на богослужіннях у трьох церквах на БАМі, "Канаді" і "Східному", розташованих неподалік одна від одної. В одному з храмів жінка примудрилась обчистити трьох людей за кілька хвилин. Всі віряни прийшли до суду. Якого покарання просили для кривдниці?   

До речі, телефони у всіх жертв не були надто новими та дорогими. Загальну шкоду, яку Світлана завдала віруючим, оцінили в понад 16 тисяч гривень. То що ж відомо про гастролерку? І чому люди, які потерпіли від рук злодійки, мало не плакали, як почули, чого ж вона пішла на справу?

Відео дня

Переходила з церкви в церкву

  • Цю справу «по суті» навіть не слухали у суді, — розповіла спікер-суддя Тернопільського міськрайонного суду Анна Мостецька. — Всі потерпілі прийшли на підготовче засідання та погодились підписати угоду про примирення. Там вказали фактичні обставини і деталізували умови самого примирення. А також обумовили покарання для обвинуваченої.  

Події відбувались у Тернополі на Водохреща, 19 січня 2021 р. Перший храм, до якого «на справу» завітала 58-річна мешканка Кривого рогу Світлана, був Свято-Троїцький  Духовний центр на честь князя Данила Галицького, що на просп. Злуки. Близько 12.30 у жінки, що молилась на службі, Світлана витягла мобільний телефон Samsung Galaxy All вартістю 2 800. Той був у кишені куртки.

За кілька хвилин Світлана була вже перебувала на території Кафедрального собору «Віри, Надії, Любові та їх матері Софії», що на вул. Коновальця. Там викрала із жіночої сумки Samsung Galaxy J5. За годину обчистила ще одну жіночу сумочку – звідти потягнула Huawei Р smart 2019. А ще хвилин за 30 викрала із кишені куртки, у яку був одягнений вірянин, його мобільний Samsung Galaxy А30.

По обіді злодійські жнива продовжились. Але близько 15.00 Світлана вже перебувала на території Храму Матері Божої Неустанної Помочі, що на бульв. Данила Галицького. Там із кишені куртки витягла у чоловіка мобільний марки Redmi Note 8 Pro.

Вказані дії органами досудового розслідування кваліфіковані за ч.1 ст.185 КК України, як таємне викрадення чужого майна та за ч. 2 тієї ж статті — таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно.

Чому віряни пробачили Світлані, почувши історію?

Як вдалось нам дізнатись, Світлану «вирахували» досить швидко. До Тернополя з рідного Кривого рогу 58-річна жінка приїжджала разом з родичем. І, коли їй пред’явили обвинувачення, у всьому зізналась, сприяла слідству та просила пробачення у людей, котрих обікрала. А ті, почувши її історію, пробачили.

Світлана, як кажуть офіційною мовою, опинилась у складних життєвих обставинах. Її донька давно поїхала на заробітки і з якоїсь причини абсолютно забула і про матір, і про двох маленьких діток, яких на неї залишила. Жінка ніде не працювала, доглядала за малими. І дожилась до того, що вже не мала за що їм продукти купити.

  • Коли їй оголосили підозру, Світлана пішла до кожного, кого обікрала, — розповіло нам власне джерело в правоохоронних органах. — Вона кожному повернула все вкрадене, всім відшкодувала збитки і просила пробачити її.

Почута історія нікого не залишила байдужим. І вірячи справді простили кривдницю. Більше того – у суді просили не карати її суворо. Та запевняли – всі збитки вона їм відшкодувала.  

Вже мала судимість?

— Затвердити угоду про примирення, укладену 13 травня 2021 року між потерпілими та обвинуваченою у крадіжках, — йдеться у вироку міськрайсуду. — Та призначити їй узгоджене покарання:  за ч.1 ст.185 КК України - у виді арешту строком на 2 місяці; за ч.2 ст.185 КК України - у виді обмеження волі строком на 1 рік 6 місяців.

Відповідно до ст.75 КК України, тим же вироком Світлану звільнили від відбування покарання з випробуванням, встановивши їй один рік іспитового строку.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених ст. 394 КПК України до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області, шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

До речі, ця жінка вже раніше мала проблеми із законом. Однак, судимість вже давно була погашеною, тому дізнатись, чи карали Світлану за майнові злочини, чи інші, — нам не вдалось. Як і те, чи згадала Світланина донька про свою матір та двох залишених на неї діток…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up