Город засіяв коноплями. У суді доводив, що... на корм для папуги

Город засіяв коноплями. У суді доводив, що... на корм для папуги
  • 1 235 рослини виявили поліцейські на присадибній ділянці біля нежилого будинку. Експертиза вказала, що містять наркотичні засоби та психотропні речовини.
  • Підозрюваний за місцем проживання характеризується позитивно, на обліку у лікаря-нарколога чи психіатра не перебуває, є інвалідом ІІІ групи загального захворювання. Відомо, що він уродженець с. Магдалівка Підволочиського району.

Засіяв город коноплею, а коли впіймали з урожаєм – сказав, що вирощував на корм для папуги. Днями чоловікові оголосив вирок Гусятинський районний суд.

Чоловіка обвинуватили у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 310 Кримінального кодексу України, - йдеться про посів або вирощування конопель. І загрожував йому реальний термін покарання – від трьох до семи років тюрми. Однак, від ув’язнення чоловіка врятувала угода з прокуратурою.

Не сапав і не підгортав

  • У березні 2020 року обвинувачений на земельній ділянці, якою користується і яка розташована біля території нежилого домоволодіння, незаконно, без відповідного дозволу, шляхом розсіювання руками самостійно вніс у відкритий ґрунт насіння конопель, яке попередньо придбав з цією метою на ринку у м. Тернопіль, - йдеться у матеріалах справи. - Протягом весняно-літнього періоду 2020 року обвинувачений, з метою збирання насіння конопель та надалі використання його для побутових цілей, а саме корму для папуги, заходів до знищення посіяних зелених рослин конопель на земельній ділянці не вжив, однак їх просапування і прополювання від бур`янів не здійснював.

    Відео дня
    /li>

25 серпня 2020 року, близько 18 год, під час проведення загальнодержавної профілактичної операції «Мак», працівники поліції виявили коноплю – 1 235 рослини.

  • Дані рослини зеленого кольору мають ботанічні ознаки рослин коноплі (Cannabis), містять психоактивний компонент - тетрагідроканабінол та суміш канабіноїдів (канабінол та канабідіол), та є рослинами роду коноплі (Cannabis) і належать до рослин, які містять наркотичні засоби та психотропні речовини, і обіг яких допускається для промислових цілей, - дали свій висновок експерти.

29 вересня 2020 року між прокурором та підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості. Згідно з даною угодою, прокурор та підозрюваний дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій обвинуваченого та визначено узгоджене ними покарання.

Чоловікові - умовно, а коноплю - знищать

  • Визнати винним за ч.2 ст. 310 КК України та призначити йому узгоджене сторонами угоди про визнання винуватості покарання у виді 3 років позбавлення волі, - таким був вирок райсуду. - Відповідно до ст.75 КК України, звільнити від відбуття покарання із встановленням йому іспитового строку терміном в 1 рік

Речові докази, а саме 1 225 корнестебел зелених рослин роду коноплі (Cannabis) та 10 зелених рослин роду коноплі (Cannabis), які опечатано та здано на зберігання в камеру зберігання речових доказів Гусятинського відділення поліції Підволочиського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області, -  знищити.

Стягнути з обвинуваченого на користь держави витрати, пов`язані з проведенням судової експертизи матеріалів речовин і виробів - 653 грн. 80 коп.

Апеляція на вирок може бути подана до апеляційного суду Тернопільської області через Гусятинський районний суд Тернопільської області протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 310. Посів або вирощування снотворного маку чи конопель

2. Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель особою, яка була засуджена за цією статтею чи яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 307, 309, 311, 317 цього Кодексу, або вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, а також незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості п'ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Олександр Ластівка

    Заходіть в нову соціальну мережу http://hogwarts.onl/

  • Nevzgoda Yura

    Вже давно потрібно було легалізувати коноплю, а то мене вже так їхні ці псевдоподвиги дістали, серйозних злочинців лапають, вони б корупціонерів ловили, олігархів які винищують внаглу український народ, а не оцих доходяг ловити....
  • EL

    Ха! Спалили.... Замкнули як речовий доказ!))))
  • Тетяна Поточняк

    Ну добре, коноплю спалили. А попугайчик що має їсти😂

    Ірина Белякова reply Тетяна Поточняк

    Все пропало)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up