Колишній мешканець Чорткова виправдовував Росію та агресію проти України

Колишній мешканець Чорткова виправдовував Росію та агресію проти України
  • Колишній мешканець Тернопільської області виправдовував та заперечував збройну агресію РФ проти України
  • Йому вже повідомили про підозру.

Колишній мешканець Тернопільської області виправдовував та заперечував збройну агресію РФ проти України. Йому вже повідомили про підозру.

Про це розповіли у Тернопільській обласній прокуратурі.

— За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому жителю м. Чорткова, що зараз проживає у РФ, за вчинення умисних дій, спрямованих на виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікацію осіб, які її здійснювали (ч. 2 ст. 436-2 КК України), — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Правоохоронці зʼясували, що з 11 червня по 18 липня 2022 року чоловік поширював на власній сторінці у соцмережі матеріали, у яких виправдовував злочинні дії російських військ та заперечував окупацію частини території України. 

— Також у його дописах прослідковувались возвеличення бойовиків ЛНР та дискредитація українських воїнів, ​​— кажуть у прокуратурі. — Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено наявність в опублікованих матеріалах виправдовування та глорифікації військових країни-агресора.

Тим часом в СБУ поділились деталями про підозрюваного. Кажуть, що ним виявився 57-річний уродженець Хабаровського краю Тарас Підручний.

Понад 20 років він разом із сім’єю мешкав у Чорткові, жодним чином не виказуючи своєї неприязні до України. Проте, у 2019 році чоловік виїхав у Росію, а риторика його повідомлень у соціальних мережах різко змінилася.

Після повномасштабного військового вторгнення російських загарбників він розпочав систематично поширювати у мережі Інтернет матеріали російської пропаганди, які не тільки обґрунтовували правомірність збройного нападу РФ на Україну, а й звеличували воєнні злочини армії агресора.

Крім того, інтернет-агітатор вихваляв керівництво бойовиків терористичної організації «ЛНР» та намагався дискредитувати українських захисників.

Нагадаємо, у липні правоохоронці вручили підозру тернополянину. Як повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Тернопільській області, він використовував популярні соціальні мережі для заперечення воєнних злочинів окупантів та возвеличення російських загарбників.

 

 

Читайте також:

Колишнього тернополянина підозрюють у держзраді

ЗСУ взяли у полон зрадника з тернопільським походженням

Закликав у Тернополі до підтримки окупантів

Виправдовувала рашистське вторгнення: у Почаєві поліцейські затримали колаборантку

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up