Директор коледжу Марія Баб’юк через "липові" дипломи піде до суду

Директор коледжу Марія Баб’юк через "липові" дипломи піде до суду
  • Директора Галицького коледжу підозрюють у шахрайстві та використанні підроблених документів.
  • Усього ж посадова особа шляхом обману в період з 1999 до 2017 рр. заволоділа коштами Тернопільської міської ради на загальну суму понад 69 тис. грн.

Керівник навчального закладу, що користувалась підробленим дипломом про освіту, постане перед судом. Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

Йдеться про директора Галицького коледжу, депутата міськради Марію Баб’юк.

- Прокуратура Тернопільської області 18 грудня скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно керівника навчального закладу, депутата Тернопільської міської ради, підозрюваної  у шахрайстві та використанні підроблених документів, - повідомили у прес-службі прокуратури області.

Відео дня

За 18 років – отримала понад 69 тис грн

Встановлено, що керівник навчального закладу у 1999 та 2017 роках  використала завідомо підроблені дипломи кандидата наук з метою одержання доплат до заробітної плати та отримання переваги на оголошеному конкурсі про заміщення керівної посади цього ж закладу.

- Усього ж посадова особа шляхом обману в період з 01.01.1999 по 31.08.2017 р. заволоділа коштами Тернопільської міської ради на загальну суму понад 69 тис грн., - повідомили у прокуратурі. - Завершено розслідування за ч.4 ст. 358, ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Та за ч. 2 ст. 194 ККУ (в редакції 1960 р., чинної на час скоєння злочину).

Про те, що дипломи директора Галицького коледжу підробка, підтвердив 25 жовтня 2017 р. начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол. Щоправда, тоді йшлось про суму завданих державі збитків іншу - 105 тис. 794 грн. Це ті доплати, які отримувала директор завдяки диплому.

Нагадаємо, інформацію про те, що директора одного з тернопільських коледжів «упіймали на використанні фальшивого диплома», поширювали у соціальних мережах. Тоді поліція почала перевірку, а Марія Баб’юк прокоментувала ситуацію.

Пані Баб’юк заперечувала, що дипломи несправжні

- 18 років я користувалася дипломом кандидата, при необхідності завжди його надавала,- запевнила Марія Баб’юк. - За ці роки Міністерство освіти і науки України три рази перевіряло мій диплом, жодного разу не робило зауважень. Не знаю, що там діється і хто та що поширює в ЗМІ про мене.

Марія Баб’юк переконана: її умисне обливають брудом. Мовляв, пов’язано це з професійною діяльністю. І категорично не погоджується з висновками поліції. Та запевняє – буде боротись всіма доступними методами, аби довести свою правоту.

- Є мої екзамени, роботи, реферати, - казала тоді Марія Баб’юк. – Я 18 років працюю на цій посаді. От скажіть мені: якби я знала, що з дипломом якісь проблеми – невже не захистилась би за цей час? А поліція хай працює. Служба хай доводить своє, а я – своє.

Враховуючи, що справу таки передали до суду, пані Баб'юк, найімовірніше, поки не зуміла довести свою правоту.

Чому затягували розслідування?

Наприкінці серпня цього року з боку активістів знову пролунала заява про нібито затягування розслідування і що справу вже закрили. Тоді поліція спростувала інформацію.

- Директору навчального закладу оголошено підозру за трьома статтями Кримінального кодексу, - повідомили тоді у відділі комунікації головного управління нацполіції в області. - У засобах масової інформації поширено повідомлення про затягування розслідування кримінального провадження відносно директора одного з навчальних закладів. Мова йде про використання підробленого диплома кандидата фізико-математичних наук.

Як повідомили в поліції, тривале розслідування кримінального провадження зумовлена тим, що спочатку здійснювалася перевірка Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області, а згодом проводилася судова економічна експертиза для встановлення суми коштів, які незаконно отримала директор навчального закладу. Ці процедури тривали декілька місяців. На даний час директору оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 194 ККУ (в редакції 1960 року, чинної на час скоєння злочину) – підробка документів та їх використання, частини 4 статті 358 ККУ - використання завідомо підробленого документа та частини 1 статті 190 ККУ - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), - запевнили у відділі комунікації головного управління нацполіції в області.
У поліції запевнили, що справ щодо «липових» дипломів Марії Баб’юк не закривали
Читайте також Понад 105 тисяч гривень отримала Марія Баб’юк завдяки диплому. Поліція каже - фальшивому
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Кураж

    У нас більша половина верховної ради липова, якщо заводим розслідування  то давайте  одразу на всю гоп компанію!!!
  • Зеновій Швець

    Нічого пані Марії не буде. Обгрунтую. По перше."Петро Баб’юк був обраний головою окружного адміністративного суду Тернопільської області. Служитель Феміди – син Марії Баб’юк, директора Галицького коледжу імені В. Чорновола" (https://beztaby.te.ua/.../sin-skandalnoyi-osvitianki...). По друге. Пані Марія- член партії "Свобода". А ЦЕ ВСЕ! Їм можна все, бо вони носять вишиванки. В тому числі і розкрадати НАШІ З ВАМИ КОШТИ. Ці самі кошти , які могли піти на садочки, школи, закупівлю транспорту. Тому, пані Марія може спати спокійно. У неї, здається, появився новий диплом. Тепер уже справжній.

  • Анонім

    А Микольцю Тешнера коли за яйця візьмуть? В нього аж два лівих дипломи
    zz.te.ua/kerivnyk-standartiv-teshner-maje-falshyvi-dyplomy-chomu-movchat-syrotyuk-ta-prokurory/
  • Ігор Васильович

    Пані Бабюк, поверне 69 тис, то для неї раз плюнути і укладе угоду з прокурором !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up