У поліції запевнили, що справ щодо «липових» дипломів Марії Баб’юк не закривали

У поліції запевнили, що справ щодо «липових» дипломів Марії Баб’юк не закривали
  • Хто і для чого «покриває» корупціонерів Тернопільщини – цікавляться активісти.
  • Директору навчального закладу оголошено підозру за трьома статтями Кримінального кодексу, стверджують у поліції. Та наголошують, що жодна з них не закрита.

«Вільні Люди» вимагають припинити практику вибіркового правосуддя і нагадують, що закон - один для всіх. Активісти в соцмережах пишуть про «липові» дипломи депутата міськради, очільника Галицького коледжу Марії Баб’юк. Та обурюються, що минув рік, а справу досі не скерували до суду.

Детальніше читайте Понад 105 тисяч гривень отримала Марія Баб’юк завдяки диплому. Поліція каже - фальшивому
- Рік тому «Вільні люди» звернули увагу правоохоронних органів на факт незаконного присвоєння наукового ступеня кандидата фізико-математичних наук Баб‘юк Марії, депутату міськради від ВО «Свобода», директору Галицького коледжу ім. В. Чорновола, - пише на власній сторінці у Фейсбук керівник тернопільського осередку «Вільних Людей» Іван Ковалик. - Інформацію про фальшивий диплом офіційно підтвердило і Міністерство освіти і науки України.

«Слідчe управління поліції Тернопільської області не спромоглося направити кримінальну справу щодо підробки диплому. Усі докази ми передали поліції. За фактом підробки диплома кандидата наук Марії Баб’юк порушено кримінальну справу», - пише активіст.

Відео дня
  • У поліції був вибір: оперативно зібрати докази і направити справу до суду; «злити» справу і виторгувати собі певні рішення Тернопільської міської ради та заручитися підтримкою сина Бабюк М., який є суддею, - пише активіст. - Тому, коли ми бачимо рішення Тернопільської міської ради, в яких поліцейським безкоштовно виділяють землю в місті Тернопіль, яка в загальній кількості за ринковою ціною коштує 10-ки тисяч доларів – не треба дивуватися. Це взаємовигідна комерційна співпраця правоохоронного органу та органу місцевого самоврядування. На жаль, така практика буде і в інших справах, в яких фігурують депутати або виконавчі органи ТМР. Цю тенденцію ми вже спостерігаємо тривалий час.

У поліції на ці закиди відреагували миттєво та стверджують: жодне з кримінальних проваджень щодо пані Баб’юк – не закривали.

  • Директору навчального закладу оголошено підозру за трьома статтями Кримінального кодексу, - повідомили у відділі комунікації головного управління нацполіції в області. - У засобах масової інформації поширено повідомлення про затягування розслідування кримінального провадження відносно директора одного з навчальних закладів. Мова йде про використання підробленого диплома кандидата фізико-математичних наук.

Як повідомили в поліції, тривале розслідування кримінального провадження зумовлена тим, що спочатку здійснювалася перевірка Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області, а згодом проводилася судова економічна експертиза для встановлення суми коштів, які незаконно отримала директор навчального закладу. Ці процедури тривали декілька місяців.

  • На даний час директору оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 194 ККУ (в редакції 1960 року, чинної на час скоєння злочину) – підробка документів та їх використання, частини 4 статті 358 ККУ - використання завідомо підробленого документа та частини 1 статті 190 ККУ - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), - запевнили у відділі комунікації головного управління нацполіції в області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Василь

    Знову забули написати: "поки не закрита"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up