На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру

На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру

За даними правоохоронців, підозрюваному може загрожувати до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

У 2019 році один зі структурних підрозділів Тернопільської міської ради уклав договір з підрядною організацією на будівництво спортивного об’єкта в Тернополі. Для виконання робіт підрядник – товариство з Київщини – отримав з бюджету понад 30 мільйонів гривень.

Відео дня

Як вдалося з’ясувати правоохоронцям, з метою привласнення коштів директор комерційної структури надав замовнику робіт офіційні документи, в яких були зазначені фіктивні дані щодо вартості закуплених матеріалів та обсягів виконаних робіт. Окрім того, вказані роботи взагалі не були передбачені проєктно-кошторисною документацією. Як результат – збитки на суму майже 25 мільйонів гривень.

— На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігуранту про підозру за частиною п’ятою статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та першою частиною статті 366 (видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа) Кримінального кодексу України, — повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

Читайте також:

Облаштування нового садка на Микулинецькій: як міськрада отримала приміщення та які компанії фігурують

Вилучили наркотиків на 3 мільйони: як до цього причетна тернопільська охоронна фірма

Дальній пляж за мільйони гривень: що з'явилося нового та чим можна скористатися

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Надія Дідів

    Місто гуділо всі чекали на палац
    В результаті договір
  • Іван Тлумацький

    За 5 років побачили що палац пропав))))
  • Читач95

    Хто на перед перераховує кошти. Там якийсь процент перераховується на будматеріали, а кінцева сума після акту прийомки виконаних робіт. Що приймала фірма міської ради що створили там і офіс на Опільського. Без укладання угоди з цією фірмою яку підписує начальник ніякі ремонтні та будівельні роботи не виконуються. Таке є розпорядження мера. Згідно укладеного договору між підрядником і даною фірмою де начальник здається Криштальовський вони несуть повну відповідальність за виконані роботи підрядником. Як вони виконували даний договір і куди дивилась фірма яка зобов8язана була контролювати витрачання бюджетних коштів. Саме для цього її утворила міська рада ще в 2011р То ця фірма де дивилась, чи вона за бортом7 СУМНо і Гірко бо вішають на підрядника . а фірма міської ради  в підпіллі була чи де? і для чого вона існує? Та без неї і миш не проскоче. Дають тобі гроші на ремонт чи інші будівельні роботи все ішло через цю фірму.
  • Stanislav

    Петушара

keyboard_arrow_up