Партнер рубрики Події

Дальній пляж за мільйони гривень: що з'явилося нового та чим можна скористатися

Дальній пляж за мільйони гривень: що з'явилося нового та чим можна скористатися

Сучасні майданчики, доріжки, душові та камери схову – на Дальньому пляжі завершили реконструкцію верхньої частини відпочинково-рекреаційної зони.

Який вигляд має оновлена територія та, що вже відкрили для користування — дізнавалися журналісти «20 хвилин». 

 

Журналісти відвідали оновлену територію шостого листопада. Під час нашого перебування, ми не помітили підрядників, великогабаритної техніки, будівельних матеріалів та паспорта об’єкта. Також прибрали працівники сигнальну стрічку, яка перекривала вхід до певних зон відпочинку. Оновленою територією вільно пересуваються люди, грають діти та влаштовують фотосесії.

Що вже зробили

З моменту нашого попереднього візиту – 19 вересня, на території багато що змінилося. Зокрема, на вході/виході встановили пункт охорони – невеликий сірий будинок з металу. Але охоронця ми там не побачили.

Відео дня

На верхній частині пляжу будівельники нарешті доклали спеціальною плиткою тротуари для пішоходів та головну дорогу для транспорту. Частково на стоянках білою фарбою нанесли розмітку та встановили дорожні знаки.

Під час облаштування території подбали і про власників двоколісного транспорту. Для самокатів, велосипедів та мопедів встановили спеціальні металеві паркування одразу у кількох місцях пляжу.

Поверх бетонних парапетів, що розділяють пляж на зону відпочинку та розваг, прикріпили дерев’яні дощечки, тож тепер вони можуть слугувати як додаткові місця для сидіння.

Облаштували будівельники і п’ять навісних металевих конструкцій з датчиками світла. Під ними встановили 72 камери схову. Там всі відпочиваючі під час пляжного сезону зможуть залишати речі.

З обох боків пляжу звели два однакові будиночки з металу. У кожному по дві відкриті душові та по дві роздягальні. Як раніше повідомляв журналістам один з будівельників, всередині таких будиночків мають бути вбиральні та рукомийники. Проте, чи завершили там роботи, нам невідомо, адже потрапити всередину не вдалося. Двері в будиночках зачинені.

На земельних ділянках висіяли газонну траву та висадили дерева.

Є обіцяне освітлення та каналізація. Проте, чи працюють ліхтарі — нам невідомо. 

Де можна погратися та розважитися

Як ми вже раніше повідомляли, для підлітків та дорослих облаштували мультиспортивний майданчик зі штучним покриттям, спеціальною розміткою та огорожею. На території становили футбольні ворота, спецобладнання для гри у баскетбол.

 

Сходами нижче видніється кольоровий дитячий майданчик. Його територію також облаштували спеціальним штучним покриттям, встановили лавки та сміттєві баки. Для забавок встановили гойдалки, гірки, об’єкти з драбинками для лазіння.

 

Під мутиспортивним полем та майданчиком територію вимощували бетонними блоками, аби поверхня була рівною.

Відповідно до паспорта об’єкта, біля мультиспортивного має бути й волейбольний майданчик — піщана територія зі спеціальною сіткою та місцями для сидіння. Бетонні парапети там вже зробили, піщану основу також, а ось спеціальна сітка відсутня.

Чи оновили місце для купання?

Місце для купання – друга зона реконструкції, але поки жодних будівельних робіт там не проводять. Загалом залишаються тренажери, лавочки, старі великі сміттєві баки, роздягальні та парасольки від сонця.

Щодо самої території, то подекуди там є вибоїни від роботи великогабаритної техніки та трава. Станом на шосте листопада, ділянку ближче до води не вирівнювали.

За тендерною документацією, пляжну зону також мають облаштувати. Зокрема, вирівняти територію, встановити сучасні парасолі від сонця.

Скільки витратили і хто будує

Нагадаємо, від початку будівництва на території був паспорт об’єкта. Відповідно до нього, проводять облаштування-реконструкцію відпочинково-рекреаційної зони в районі «Дальнього» пляжу. Замовником такої розбудови виступає Тернопільська міська рада, а ось підрядником ТОВ «Країна Будсервіс». Також у паспорті об’єкта вказали, яку площу займатиме кожна зона:

  • пляжна зона – 4600 м² та 10400 м²;
  • об’їзна дорога – 2450 м², а тротуари – 1480 м²;
  • мультиспортивний майданчик – 924 м², а дитячий – 320 м
  • волейбольне поле – 532 м².

А ось, хто саме фігурує у даних фірмах та як пов’язані з Тернопільською міською радою, можна прочитати у нашому матеріалі «Реконструкція «Дальнього пляжу» за понад 42 млн грн: які компанії фігурують та що будують»

Інформація за сімома замками?

Аби дізнатися, чи планує підрядник найближчим часом проводити реконструкцію вже пляжної зони і коли саме, журналісти «20 хвилин» звернулися до ТОВ «Країна Будсервіс». Ми задзвонили за номером, вказаним на паспорті об’єкта. Представниця компанії вислухала журналістів, але надавати будь-яку інформацію та представлятися відмовилася.

— Так, наші будівельники працювали на території Дальнього пляжу. Проте, чи будуть поновлювати роботи і коли – не можу відповісти телефоном. Вам треба звернутися до нашого керівництва з офіційним запитом. А також можете звернутися безпосередньо до замовника робіт. Вони мають знати всі деталі, — відповіла жінка.

Як ми повідомляли, замовником реконструкції виступає Тернопільська міська рада. Тож, з відповідними запитаннями ми звернулися до речниці Мар’яни Зварич. 

— Обʼєкт не здали в експлуатацію. Кінцеві акти виконаних робіт підрядник ще не надав, тому про суму говорити завчасно. Нагадаємо, що ці роботи виконувалися на умовах співфінансування з державного бюджету. Вбиральні будуть відкриті після прийняття в експлуатацію та визначення організації, яка буде відповідальна за обслуговування, — повідомила пані Зварич. 

Тернополяни, на вашу думку, чи треба продовжувати реконструкцію пляжної зони? Свої відповіді пишіть у коментарях.

Читайте також:

Гольф-клуб біля Водної арени: ми дізналися, хто за цим стоїть

Бути чи не бути реставрації монастиря біля Катедри? Ми зібрали думки експертів

Третій поверх зайвий для Катедри: тернополяни, які виступають проти добудови монастиря, готові йти до суду

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Зенон Косідовський

    Таке враження, що вони крадуть скільки можуть. Як тільки оголосять про закінчення війни вся та наволоч буде стояти на кордоні, вивозити награбоване
  • Oksana Ismagilova

    А хто буде відпочивати як наші діти чоловіки всі помирають на війні кому без них це потрібно!
  • Ігор Макар

    Та вся міськрада взяточники починаючи з Надала , Стемковського і т.д. Мешканці Руської 19 не можуть добитися заборони в'їзду у подвір'я транспорту магазинів і ресторану Guru Food , бо Стемковського в тому ресторані накормили разом з цілим його доблесним відділом . А працівники вище згаданого ресторану чистять каналізацію і потім в тих же халатах готують піци і суші на доставку по всьому місту . Смачного Тернополяни !!!!
  • Lika Nika

    Наші ВІЙСЬКОВі, цивільні, ПРЕЗИДЕНТ закликають припинити всякі ремонти, облаштування, бруківки і т.п.
    під час війни. Але бачимо, як до них дослухаються.

    Rostik Shevchyshyn reply Lika Nika

    Дальній пляж гарний в натуральному вигляді.

keyboard_arrow_up