Найпоширеніші способи крадіжок з автомобілів та кілька дієвих порад, як вберегтись від автозлодіїв

Найпоширеніші способи крадіжок з автомобілів та кілька дієвих порад, як вберегтись від автозлодіїв

Не нехтуйте захистом власного автомобіля, оскільки злочинні посягання можуть трапитися в найбільш несподіваний момент 

Коли "працюють" злочинці

За статистикою, улюблений час “роботи” злочинців – з 20.00 до 02.00, обідній – з 12.00 до 15.00, і всього 5% скоюють крадіжки з автомобілів – з 18.00 до 19.00.

“Водії іноді самі провокують крадіїв, залишаючи автомобіль без нагляду, з незачиненими дверима або ключами в замку запалювання. Власники автівок часто залишають їх просто на вулиці, біля під’їздів, на неосвітлених ділянках, кажуть у поліції. Правоохоронці вживають заходи щодо розкриття злочинів та наголошують, що єдиний і найбільш дієвій спосіб вберегтися від крадіжки – це не залишати в салонах цінних речей. Виходячи з автомобіля навіть на 5 хвилин, не забувайте замикати його та забирати з собою усе майно. Обладнайте  свій транспортний засіб надійними сигналізаційними системами. Намагайтеся паркуватися на стоянках з охороною, а в нічний час ставте автомобіль в гараж.

Якщо ж Ви таки потерпіли від автозлодія, не зволікайте, телефонуйте на лінію 102.

Відео дня

Найпоширеніші способи крадіжок з автомобілів

За способом скоєння їх можна поділити на чотири види:

  • шляхом розбиття скла - як у денний, так і у нічний період;
  • шляхом відволікання уваги водія - один запитує, як проїхати, інший краде;
  • третій вид - скориставшись неуважністю потерпілого або його недбалістю до своїх цінних речей;
  • четвертий - шляхом сканування сигналізації автомобіля.

Останній є одним з нових і вже достатньо розповсюджених методів викрадання речей з салону автівки. З метою протидії цьому встановлюють три сигналізації - перша включає другу, друга - третю. Якщо навіть іде сканування, сканують лише перший сигнал, другий сигнал включається за певний час, а вже другий включає третій, який неможливо сканувати.
 

Є кілька простих правил, які можуть зменшити ризик викрадення автомобіля або крадіжки з автомобіля.

“Необхідно обладнати автомобіль сигналізацією. Закривайте машину, навіть якщо залишаєте її ненадовго. На ніч ставте автомобіль у гараж із надійними замками або на стоянку, яку охороняють. Якщо немає такої можливості, то залишаючи автомобіль на вулиці, ставте його біля стіни будинку або ближче до іншої машини. Тоді буде важче у неї проникнути, – радять правоохоронці.

“Не залишайте в автомобілі, особливо на ніч, цінні речі та документи (посвідчення водія, техпаспорт та інші). Якщо автомобіль все ж таки викрали або обікрали – відразу телефонуйте в міліцію”. Існують і більш вишукані способи обікрасти авто – відволікти увагу і виманити водія на вулицю. Причиною може стати проколоте колесо, наїзд на якусь штучно створену перешкоду. Водій виходить із салону, щоб оцінити ситуацію, а в цей час з автомобіля миттєво крадуть все, що встигнуть.

Поради автомеханіка: як захистити автомобіль від злодіїв:

Автомеханік Володимир розповів що водії часто цікавляться, як можна захистити автомобіль від злодіїв. Найдієвіший метод – механічні пристрої, які в режимі охорони перешкоджають доступу до автівки, а також не дають машині рухатися, повідомляє "Твоє місто".

Замок MUL-T-LOCK. Вста­новлюють на коробку перемикання передач. Його завдання – блокувати її в максимально незручному для руху положенні. Замки мають декілька модифікацій і підходять як для вітчизняних авт, так і для дорогих іномарок останніх моделей. Бронювання вікон. Процедура установки броньованих вікон на автомобіль більше відноситься не до охоронних, а до сервісних функцій. Якщо ж ви вирішили встановити на свій автомобіль броньоване скло, то воно повинно бути прозоре. Найчастіше зловмисники вибивають скло з боку водія.

“Блокер”. Він забезпечує додаткову безпеку і захист машини від угону. Звичайно, краще всього, коли він встановлюється додатково до електронних засобів захисту. Кожен комплект захисту унікальний – один на шість мільйонів комбінацій. Його, на відміну від звичного замка, неможливо провернути або розкрити металевою лінійкою. До речі, замок не замерзає.

“Зубр”. Його встановлюють замість штатного замка запалення на вітчизняних автомобілях деяких марок. Хрестоподібна серцевина та ключ не дають можливості зловмиснику підібрати відмичку або ключ.

HOOD-LOCK. Спеціальний замок, який з допомогою спеціального троса замикає капот автомобіля, а серцевину замка виводять у салон. Буває, злочинці спершу відкривають капот, аби відключити сигналізацію. У даному випадку крадій ламати кришку капота не буде. Адже навіщо йому авто із помітними дефектами?
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up