Вибачте за біль, шо я вам вчинив. Підозрюваний у смертельній ДТП — Струнь вперше заговорив (ВІДЕО)

Вибачте за біль, шо я вам вчинив. Підозрюваний у смертельній ДТП — Струнь вперше заговорив (ВІДЕО)
  • Справа тернопільського експодатківця Олега Струня, який 15 років переховувався після того, як вчинив страшну аварію у Петрикові, досі на слуху в Тернополі.
  • 12 листопада відбулось мало відбутися підготовче засідання по суті,  напередодні його кілька разів відкладали. І ось знову перенесли. Чому?

Наразі Олег Струнь перебуває під вартою. Таку міру запобіжного заходу йому обрали практично одразу після того, як він добровільно прийшов в поліцію та визнав вину. 15 років після скоєння страшної аварії.

Усі матеріали справи вже готові до розгляду, але два місяці засідання відкладають. Нам відомо, що причиною цього стала відсутність на попередніх засіданнях однієї з потерпілих, мами загиблої Світлани. Вона не може приїхати з-за кордону. Сьогодні, 12 листопада, її знову немає. Не зміг прийти і інший потерпілий, батько загиблої Наталі. Слухання справи без їх участі вирішили не проводити. Підготовче засідання знву перенесли.

Відео дня

На судове засідання прийшли інші рідні дівчат, які загинули у страшній ДТП, є і сам підозрюваний у її скоєнні. 

Рідні змушені знову переживати трагедію  

— Ми вже 15 років чекаємо, щоб вбивцю наших рідних покарали – каже Зоряна, сестра-близнючка загиблої Світлани.

Мама Наталі Світлана Свист говорить, що не пробачить ніколи того, що чоловік забрав життя її дитини. 

— Таке не проходить даремно. Дитяча кров... Ти забрав два життя без покаяння. Ти тварюка, нечисть... Навіть якщо ти вийдеш — ти не будеш жити. Я тебе прокляла, за те, як ти знущався над моєю дитиною і над нами... Я прокляла тебе. Мої сльози не так просто капають на землю, — сказала жінка. 

Родичі загиблих вимагають найсуворішого покарання для Олега Струня, хоча розуміють, за гратами, нехай зараз в СІЗО, він проведе максимум кілька місяців, доки триває розгляд у суді.  

Вперше вибачився

Оскільки однієї потерпілої немає, судове засідання по суті знову відкладають. Натомість розглядають клопотання щодо продовження терміну запобіжного заходу для підозрюваного, адже він завершується 20 листопада. 

Адвокат Струня наполягав: він не становить небезпеки для суспільства та може перебувати під домашнім арештом.

Сам Олег Струнь вперше за весь час заговорив та попросив вибачення у потерпілих. У судовій залі, де було безліч людей, його слова були ледь чутні.

— Я хочу попросити вибачення в батьків та близьких. Вибачте за той біль, шо я вам вчинив, — сказав він.

Але родичі дівчат в це каяття не вірять.

— Я не прощу йому того, поки є я, вони знущались з мене, я просила поверніть голову дитини. Я прошу всіх мам, татів, якщо у вас є діти, не випускайте його на волю, — звернулась мама зашиблої Зоряни в суді до всіх присутніх.

Нагадаємо всю історію

Деталі про те, чому Олег Струнь міг вже 28 серпня бути вдома, читайте у матеріалі: Хто «зливає» справу смертельної ДТП у Петрикові? Рідні загиблих дівчат готові до радикальних дій

Нагадаємо, 8 жовтня 2005 року дві подруги, 17-річна Світлана Козлюк і 16-річна Наталя Гнатієвич повертались з міської дискотеки у Петрикові. Їх проводжав Наталин однокласник. Трохи віддалік крокувала сестра-близнючка Світлани – Зоряна зі знайомим юнаком. Приблизно о 22.30 на першу групу молодих людей наскочив шалений автомобіль. Якимось чудом біда оминула хлопця, який супроводжував Світлану і Наталю. Переляканий, він добіг до найближчого дому і повідомив людей про лихо. А через кілька хвилин до місця трагедії підійшла Зоряна. Вона та її друг наїзду не бачили, але його наслідки викликали в молодих людей шок. Усіх трьох очевидців жахливої ДТП медики швидкої доправили до психоневрологічного диспансеру, однак невдовзі рідні забрали дітей додому. Машина врізалася в дівчат на величезній швидкості. Ті загинули на місці. 

Найжахливішою ж деталлю трагедії став наслідок зіткнення з автомобілем Наталі Гнатієвич: її голова вдарилася об лобове скло з такою силою, що пробила його. Уламки перерізали шию, і голова дівчини опинилася в салоні машини... Водій втік разом з нею. Тоді родина довго тягнула з похоронами, сподіваючись, що голову відшукають. Проте так довелось і ховати. Лишень після похоронів голову знайшли і доховали у могилу до Наталі.

 

Читайте також: 

Як тебе земля носить — убити дітей, забрати голову?! Родичі до водія, який скоїв смертельну ДТП 

Струнь, який на смерть збив двох дівчат і переховувався від слідства 15 років, може вийти на волю. Чому?

Дайте нам — порвемо! Як екс-податківець, який збив на смерть двох дівчат, може уникнути тюрми?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up