Покуратура розслідує злочини війни внаслідок ракетних обстрілів Тернопільщини

Покуратура розслідує злочини війни внаслідок ракетних обстрілів Тернопільщини

Тернопільська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомили в Прокуратурі Тернопільської області.

За даними слідства, o 22 год 35 хв 13 травня та о 5 годині 14 травня 2023 року збройні сили країни-агресора, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили ракетні обстріли ряду виробничих і торгово-офісних приміщень на території міста Тернополя.

Внаслідок обстрілу поранення отримали дві людини. Наразі на місці події прокурори, слідчі СБУ та ГУНП в області фіксують докази воєнних злочинів проти мирних громадян України.

Відео дня

Також правоохоронці проводять усі необхідні процесуальні дії з особами, які зазнали майнової та іншої шкоди через ракетні удари.

Нагадаємо, впродовж доби 13-14 травня ворог двічі атакував Тернопільщину. Під час першої атаки було пошкоджено складські приміщення, які належать підприємствам та релігійній організації. Травмованих двоє людей. За другим прильотом було зруйновано 2 та пошкоджено 12 дачних будинки. Також уламки ракет зачепили цивільні торгові та господарські будівлі і 9 вантажних автомобілів, повідомляли в ТОВА. Одного з потерпілих під час ракетного обстрілу доправили до Львівського опікового центру.

 

Читайте також: 

Хто та коли відшкодує кошти за пошкоджене майно внаслідок обстрілу: пояснили у військовій адміністрації

Пошкоджені будинки та автівки: є фото та відео після нічних прильотів на Тернопільщині

Врятувалися, бо впали на землю, але тіло у порізах від скла. Як тернополяни пережили ракетний удар

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up