Шахраї полюють на жертву через OLX

Шахраї полюють на жертву через OLX

Тернополянин потрапив до рук шахраїв через відомий інтернет-сайт OLX. Молодик нічого не запідозривши віддав незнайомцю ноутбук, а кошти так і не отримав. 

Тернополянин розмістив оголошення про продаж ноутбука марки «НР». Згодом до нього зателефонував невідомий чоловік і повідомив, що його зацікавив даний товар. Псевдопокупець розповів, що самостійно забрати техніку не  зможе, тому за ним пришле таксі, а кошти надішле на картковий рахунок. Тернополянин погодився.

Через певний проміжок часу краянин віддав водієві таксі товар, отримавши не правдиве смс-повідомлення про надходження коштів. Згодом перевіривши стан рахунку потерпілий зрозумів, що його ошукали. Кошти в сумі 5000 гривень так і не надійшли. Заявник зрозумів, що його ошукали аферисти. За допомогою звернувся до поліцейських.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Відео дня

Працівники поліції вкотре звертаються до жителів Тернопільської області не нехтувати правилами безпеки. Адже ви самостійно допомагаєте зловмисникам спустошувати ваші кишені.

Найкраще переконатись, що на ваш рахунок надійшли кошти, це зателефонувати на гарячу лінію банку.

У разі якщо ви потерпіли від рук зловмисників, не зволікайте, телефонуйте на лінію «102», повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • тойво

    можна ще простіше.просто перевіряти зразу стан свого рахунку.
  • Victor Kryvenko

    продавці, продавайте з "безкоштовною доствкою" від олх, так хоч через нову пошту товар поїде. Або передавайте з рук в руки за готівку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:43 У Тернопільський став зливається незрозуміла рідина жовтого кольору 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up