Соломія, яку підозрюють у вбивстві студента Ерітьє, скаржиться на СІЗО: нема мобілки і банківсьої картки

Соломія, яку підозрюють у вбивстві студента Ерітьє, скаржиться на СІЗО: нема мобілки і банківсьої картки
  • Оскаржували міру запобіжного захисту в апеляції троє: сама дівчина, її захисник і прокурор.
  • Прокурор наголошував, що вбивство – це тяжкий злочин, тому підозрювана має перебувати під вартою без права внесення застави. Адвокат дівчини просив відпустити її під домашній арешт.
  • А чому ніхто мене не розглядає, як свідка вбивства? Можливо, я бачила, як все сталось… - Соломія, яку підозрюють у вбивстві 24-річного іноземного студента була присутньою у залі судового засідання. Сьогодні в апеляційній інстанції дівчина намагалась оскаржити міру запобіжного заходу.

Окрім підозрюваної, апеляційні скарги подали прокурор та один із двох захисників дівчини. Прокурор просив застосувати до Соломії тримання під вартою без визначення розміру застави. Адвокат натомість просив відпустити дівчину під домашній арешт. А сама підозрювана поскаржилась на умови тримання в слідчому ізоляторі, зокрема, заборону користуватись мобільним телефоном і банківською карткою.

Нагадаємо, іноземного студента вбили вночі 9 травня. У його смерті запідозрили тоді ще 17-річну Соломію. Днями дівчині виповнилось 18.

Їй обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою з правом внесення застави 315 тис. грн.. Дівчина, її захисник і прокурор у справі оскаржили міру запобіжного заходу в Тернопільському апеляційному суді.

Відео дня

Читайте також Студента-іноземця Ерітьє, якого убили 9 травня, поховали у Тернополі 21 травня
До речі, засідання було закритим.

  • Відповідно до вимог п.1 ч.2 ст. 27 КПК України, оскільки на час скоєння злочину підозрювана була неповнолітньою, судове засідання проходило у закритому режимі, - пояснила речниця Тернопільського апеляційного суду Жанна Попович. – Сьогодні, 26 травня, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду відхилила апеляційні скарги щодо міри запобіжного заходу підозрюваній у вбивстві іноземного студента.

Органом досудового слідства Соломії вручили підозру за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне вбивство. Санкція статті передбачає від 7 до 15 років позбавлення волі.

Читайте також Своє 18-річчя Соломія, яку підозрюють у вбивстві іноземного студента Ерітьє, зустріне за гратами
- Заслухавши доповідь судді апеляційного суду, думку прокурора, доводи підозрюваної, обох її захисників та законного представника, перевіривши матеріали кримінального провадження, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду прийшла до висновку, що апеляційні скарги слід залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді — без змін, - повідомила Жанна Попович.
Якщо за Соломію внесуть заставу, у 315 тис. 300 грн, то її звільнять з-під варти. На неї покладуть обов'язки:

  • за першою вимогою з'являтися до слідчого, прокурора та суду;
  • не відлучатися із населеного пункту, в якому вона зареєстрована без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;
  • утримуватися від спілкування зі свідками.
     

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (114)
  • Nika Kotynska

    А навіщо їй картка банківська? Вона манікюр на виклик хоче оплачувати чи суші замовить?
  • Марія Гніздюх

    А на що мають скаржились батьки вбитого
  • Nadya Zalevska

    Якби вона мала що сказати в своє оправдання то вже б про це розказували і переказували. А так, вона лише витиснула з себе, що її щось там не подобається , мобілку і картку воно хоче. А в сиру землю не хоче?
  • Nadya Zalevska

    А скільки застави треба заплатити щоб відпустили з тамтого світу? Вона в тюрмі не хоче сидіти? Хлопець напевно тоже не хоче в сирій землі лежати...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up