Справу HELIX поновлять. Коли її спрямують до суду?

Справу HELIX поновлять. Коли її спрямують до суду?
  • Є 520 заяв від потерпілих, збитки – близько 50 млн грн. Адже, відколи призупинили справу, більше заяв не надходило, запевнили у поліції.   
  • Із Великобританії надійшла відповідь тернопільським поліцейським, і розслідування кримінального провадження щодо фінансової піраміди відновлять.

 

У справі HELIX нарешті є зрушення – кримінальне провадження, яке було призупинене майже 2 роки тому, відновлять.

Усна домовленість про співпрацю з силовиками Великобританії є. Щойно надійде письмова і офіційна, опрацьовані дані про компанію, її можна буде скеровувати до суду.

  • По HELIX нарешті є зрушення. Справа була призупинена, бо мали переконатись, що в Британії немає компанії HELIX, - пояснив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. - Вони отримали наші запити і готові співпрацювати та надавати міжнародну правову допомогу в кримінальному провадженні. Розслідування відновлять. Найближчим часом буде відповідь, і справа буде скерована до суду.

Коли була призупинена справа, міру запобіжного заходу для трьох фігурантів – «батьків» HELIX, теж призупинили.

Відео дня

Нагадаємо, слідство у справі Helix призупинили у зв’язку з виконанням запиту у рамках міжнародного співробітництва. Поліція надіслала запит про міжнародну правову допомогу правоохоронним органам Сполученого королівства Великобританії та Північної Ірландії - для отримання інформації про іноземну компанію ««Helix Capital Investments Ltd», яка, зі слів підозрюваних, залучала кошти інвесторів. Лише після отримання відповіді, пояснили в поліції, можливо буде завершити слідство та скерувати справу до суду. Запити поліція надіслала ще 29 березня 2017 р. Відповіді не було. За правилами міжнародної допомоги, українські слідчі тільки через півроку могли звернутися до них з нагадуванням. Інших методів впливу немає.

Читайте також У керівників Helix арештували елітний автопарк, декілька квартир та будинків
Кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство) та ч. 2 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), розпочате 18 січня 2016 р. за матеріалами правоохоронних органів, що діє «шахрайська схема». Певний час збирали докази злочинної діяльності, після чого 1 грудня 2016 р. були затримані підозрювані і 2 грудня їм повідомлено про підозру у вчиненні даних злочинів. 4 грудня їм було обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою із можливістю внесення застави. Дмитро Нагута мав внести 5 млн грн., Роман Фелик 2, 5, а Богдан Воронцов – 1 млн грн. Розмір застави оскаржували і після внесення зазначених судом сум на підозрюваних було покладено обов’язки, серед яких не полишати місто проживання. Для всіх трьох йшлось про Київ, адже у Дмитра Нагути там є власне житло, двоє інших надали договори оренди, каже слідчий.

Читайте також У Тернополі відкрили новий офіс Helix в той день, коли до поліції подав заяву 500-ий ошуканий

За інкримінованими злочинами, кожному з фігурантів справи світить за ст. 190 Кримінального кодексу України від 5 до 12 років з конфіскацією, а за 209 - від 7 до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Петро Білецький

    Дай Боже вам хлопці здоровя
  • Саня

    Можете тепер вних брати і не віддавати кантора манівео
  • Саня

    Ага вони тепер власники манівео
  • Світлана Василюк

    А що то таке?

    Victor Ukhin reply Світлана Василюк

    Світлана Василюк типу МММ на новий лад.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up