Справу про вбивство Іринки Мукоїди з Вишнівця призначено до розгляду

Справу про вбивство Іринки Мукоїди з Вишнівця призначено до розгляду
  • За активної позиції прокуратури справу обвинуваченого у вбивстві Іринки Мукоїди незабаром  таки розглядатимуть у суді.
  • Адвокати обвинуваченого Василя Гнатюка кажуть, що зацікавлені в найшвидшому розгляді справи, адже переконані, що їхній підзахисний не винен у вбивстві.

Рішення про повернення обвинувального акту у кримінальному провадженні про вбивство Іринки Мукоїди оскаржено прокуратурою Тернопільської області в апеляційному суді  Хмельницької області.  

Нагадаємо, Тернопільський міськрайонний суд прийняв відповідне рішення, задовольнивши клопотання адвокатів обвинуваченого у вбивстві. Детальніше про це читайте Вбивство Іринки Мукоїди: суд повернув обвинувальний акт прокурору

- Проте апеляційний суд Хмельницької області погодився із позицією прокурора у кримінальному провадженні та скасував рішення Тернопільського міськрайонного суду про повернення обвинувального акту прокурору, - повідомили у прес-службі прокуратури області. - Отож, справу про вбивство призначено до судового  розгляду.

Відео дня
blockquote>

Один із захисників Василя Гнатюка Андрій Русин запевнив «20 хвилин», що сторона захисту обвинуваченого зацікавлена, аби справу не затягували.

- Ми вважаємо, що рішення апеляційного суду Хмельницької області незаконне, проте воно є остаточним і не може бути оскаржене у суді вищої інстанції, - каже Андрій Русин. - Надалі будемо доводити свої доводи про порушення норм КПК, на які ми вказували раніше. Як кажуть – зустрінемось в суді.

Коли почнуть розгляд справи – адвокат навіть прогнозувати не береться. Проте вкотре наголосив: вони зацікавлені у чимшвидшому розгляді справи, адже, на їхню думку, переконані, що Василь не винен в інкримінованих йому злочинах. І, стверджує захисник, вони мають докази цього.

Щодо закритих чи відкритих слуханнях, позиція сторони захисту обвинувачених залишилась незмінною – вони й надалі наполягатимуть на відкритих слуханнях.

- Невідомо, чому прокуратура вимагає закритих слухань, адже жодних ознак зґвалтування там немає, ця стаття штучно вказана, - переконаний адвокат. - Ми проти закритого процесу, вважаємо, що ця справа набула резонансу і громадськість має бути в курсі, що відбувається. Нам немає чого скривати, Василю теж. Він не винен, і ми будемо в суді доводити його невинуватість.

Чи розглядатимуть справу у міськрайсуді, чи оберуть для цього інший – будь-якого району – поки теж невідомо.

- Ми не заперечуємо щодо будь-якого складу суду, - каже Андрій Русин. - Будуть обирати новий склад – це затягнеться на півроку. Невідомо, чи є у місті достатня кількість присяжних, аби ними замінити тих, які вже були призначені.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up