Пенсіонерка повірила у грошову реформу та втратила 100 тисяч гривень і 1000$

Пенсіонерка повірила у грошову реформу та втратила 100 тисяч гривень і 1000$

Прикра пригода трапилася з 82-річною тернополянкою. Старенька впустила у помешкання нібито працівницю соціальної служби, а вона виявилась злодійкою і викрала усі заощадження та ще й прихопила золоту каблучку.

Незнайомка постукала у двері пенсіонерки 27 липня близько обіду, коли пенсіонерка відчинила двері жінка представилась та розповіла, що проводить грошову реформу та запевнила, що старі купюри слід обміняти, бо вони невдовзі вийдуть з обігу. Господиня взялася шукати гроші. Витягла декілька купюр зі сховку в шафі, і принесла соцпрацівниці. Жінка попросила ще паспорт та пенсійне посвідчення. Доки потерпіла шукала в іншій кімнаті документи, злодійка швидко метнулася до сховку та витягла усі гроші, ще й золоту каблучку  прихопила.

Зловмисниця зуміла викрасти відкладених 100 000 гривень, та 1000 американських доларів. А далі, записавши дані та, запевнивши стареньку, що невдовзі прийде  обміняти гроші, швидко втекла. Жінка лише через півгодини помітила пропажу. Бідолашна кинулася до сусідки, а та подзвонила в поліцію.

Читайте також: Психологічний прийом: шахраї ошукали мешканок Тернопільщини на 150 тисяч гривень
 

Відео дня

Поліцейські вкотре застерігають краян не довіряти незнайомцям. Якщо до вас завітали підозрілі особи, котрі назвалась працівниками будь-якої державної чи комунальної установи, в першу чергу попросіть їх пред’явити посвідчення, також зателефонуйте на підприємство, аби з’ясувати усі законні обставини такого візиту.

Про чужинців, що завітали до Вашого села чи містечка, та ходячи по домівках пропонують товар чи просять допомоги чи називають себе соціальними працівниками, варто негайно повідомити поліцейським, дільничному інспектору чи сільському голові. Працівники поліції ретельно перевірять дану інформацію.

Читайте також: У жінки вимагають закриття неіснуючого кредиту, інакше розсилатимуть друзям нібито її інтимні фото (18+)
 

Якщо ж непрохані гості переступили поріг намагайтеся якомога швидше спровадити їх за двері, ні в якому разі не витягуйте зі сховку гроші, навіть якщо незнайомці стоять біля порогу. Хитрі злодії розраховують побачити сховок, аби згодом непомітно викрасти кошти. 

Розкажіть про подібні злочини стареньким родичам, знайомим та сусідам, аби убезпечити їх від подібних протиправних діянь, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up