Суд триває: свідки у справі вбитого Віталія Гнатишина не приходять на судові засідання (відео)

Суд триває: свідки у справі вбитого Віталія Гнатишина не приходять на судові засідання (відео)
  • Чергове судове засідання у справі Віталія Гнатишина, якого вбили біля Allure, відбулося 25 лютого.
  • На ньому мали допитати свідків. Із заявлених семи прийшов лише один.
  • Загалом у справі сімнадцять свідків, з них допитали шістьох. Наступне судове засідання відбудеться 5 березня. 

На судовому засіданні 28 січня розпочали допит свідків у справі. Усього є 17 свідків, але з них станом на 25 лютого в суді допитали лише шістьох. Інші просто не приходять, тому судові засідання щоразу переносяться. 

Останнє засідання, яке мало відбутися 13 лютого перенесли, оскільки обвинуваченого Сергія Терендеха не привезли із СІЗО через стан здоров'я. З ним мав бути відеозв'язок, але виникли технічні проблеми. 

На сьогоднішнє (25 лютого) засідання Сергія Терендеха теж не привезли через стан здоров'я. Цього разу відеозв'язок уже встановили. Інший обвинувачений - Володимир Біляшевич - на засідання прийшов. Були і його рідні. На суд прийшли "автомайданівці" та інші активісти. 

Відео дня

Із заявлених восьми свідків прийшов лише один - патрульний. Його допитали. 

- В ту ніч ми з напарником патрулювали проспектом Злуки, - каже патрульний. - Близько 3-ї ночі, я точно зараз вже не пригадаю, на планшет надійшов виклик, що в приміщенні клубу Allure виявили предмет схожий на вогнепальну зброю. Згодом виклик перекваліфікували на вбивство і ми отримали орієнтування на особу, яка може бути причетна. Ним виявився один із обвинувачених Сергій Терендех. Його затримав інший патруль. Коли ми приїхали на місце, то бачили одну "швидку", яка уже виїжджала. 

Зі слів патрульного, вогнепальна зброя була у невеликій сумці, яка лежала в холі клубу. До неї та обвинуваченого Біляшевича патрульних провів охоронець клубу. Як каже патрульний, Біляшевич був у стані алкогольного сп'яніння. Це супроводжувалося запахом із рота та нечіткою розмовою. Ще в нього була рана на лобі.

- За вказівкою слідчого ми завезли Біляшевича в наркондиспанер для огляду на стан алкогольного сп'яніння, - продовжує патрульний. - Знаю, що один із обвинувачених огляд пройшов, а інший відмовився. Але хто - не пам'ятаю. 

Весь допит на відео. 

Батьки 20-річного Віталія не розуміють чому свідки не приходять на суди. За словами судді, п'ятеро із тих, хто мав прийти на суд 25 лютого, не отримали повістки, а двоє отримали, але не прийшли і жодних пояснень від них не надходило. Як каже прокурор, якщо вони не з'являться на суд і 5 березня, тоді до них застосують примусовий привід. 

Нагадаємо, Віталій Гнатишин був студентом ТНТУ ім. І. Пулюя факультету економіки і менеджменту. Своє 20-річчя з друзями він святкував у нічному клубі. Коли вони стояли біля закладу, до них підійшло двоє хлопців, які не були відвідувачами того закладу. Віталія кілька разів вдарили в голову. Нападників затримали, їм оголосили підозру одразу за трьома статтями Кримінального кодексу. За життя хлопця боролись у Тернопільській міській лікарні №2. Друзі та рідні збирали кошти на лікування, та, на жаль, життя хлопця врятувати не вдалося. Віталій помер ввечері, 8 липня.

Обвинувачені - Сергій Терендех та Володимир Біляшевич. На судовому засіданні 22 листопада зачитали обвинувальний акт. Сергію Терендеху інкримінують ч. 2 статті 296 КК України - хуліганство, скоєне групою осіб та ч 2. статті 121  -  умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть. Володимиру Біляшевичу - ч.1 статті 129 - погроза вбивством, ч. 4 статті 296 - хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї та ч. 1 статті 263 - носіння вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу. Обидва обвинувачених під час судового засідання 22 листопада свою провину визнали частково і просили у батьків та інших постраждалих - друзів Віталія Гнатишина вибачення за скоєне. Постраждалих у справі: батьків Віталія та друзів з якими він святкував день народження, в суді допитували 12 грудня . Тоді ж досліджували докази.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталя Дзюбата

    Навмисне затягують справу, аби вбивцям зійшло з рук
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на вул. Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up