"Він забрав нашу надію": як пройшло друге судове засідання у справі вбивства Віталія Гнатишина (відео)

"Він забрав нашу надію": як пройшло друге судове засідання у справі вбивства Віталія Гнатишина (відео)
  • На другий суд у справі Віталія Гнатишина, якого у серпні вбили біля клубу Allure, знову прийшло чимало людей. Одні на підтримку рідних Віталія, інші - обвинувачених. 
  • Під час судового засідання 12 грудня досліджували докази та допитали постраждалих у справі.

Обвинувачені - Сергій Терендех та Володимир Біляшевич. На судовому засіданні 22 листопада зачитали обвинувальний акт. Сергію Терендеху інкримінують ч. 2 статті 296 КК України - хуліганство скоєне групою осіб та ч 2. статті 121  -  умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть. Володимиру Біляшевичу - ч.1 статті 129 - погроза вбивством, ч. 4 статті 296 - хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї та ч. 1 статті 263 - носіння вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу. Обоє обвинувачених під час судового засідання 22 листопада свою винну визнали частково і просили у батьків та інших постраждалих - друзів Віталія Гнатишина вибачення за скоєне. 

Постраждалі: батьки Віталія та його друзі, з якими він святкував день народження в нічному клубі. Перед допитом постраждалих, у суді переглянули третій запис з камери відеоспостереження з нічого клубу. Саме цей запис не могли відтворити на попередньому засіданні, тому його і перенесли. На відео видно, як у холі нічного клубу охорона не випускала обвинувачених, потім приїхали патрульні та слідчо-оперативна група. Після перегляду, показали речові докази, серед яких був і пістолет. 

Потім почали допитувати постраждалих у справі: батьків Віталія та його друзів, які в ту ніч були з ним. Зі слів мами, востаннє вона з сином говорила о 3.07, він сказав, що чекає на таксі, їхатиме додому. 

- Мені його голос здався стривоженим, не таким, як завжди, - каже мама. - Я почала ще надзвонювати. Трубки ніхто не брав. Я не знала чи він їде в таксі, чи що. У мене було внутрішнє відчуття, що щось не так. Бо ніколи не було такого, щоб він не піднімав трубку. А коли подзвонив Андрій (друга Віталія - прим. ред) і сказав, що за його життя борються, я почала кричати. Ми з чоловіком відразу приїхали в лікарню. 

Коли у батька та мами Віталія Гнатишина запитували чи намагались рідні чи намагались рідні обвинувачених з ними зв'язатись, батьки казали, що лише рідні Біляшевича. Його сестра та мама приходили у лікарню. Як з'ясували під час засідання, батьки Терендеха за кордоном. 

Під час обох засідань Сергій Терендех, який наніс два удари Віталію в ту ніч, просив вибачення у батьків. Але вони йому не вірять. Батьки Віталія просять максимальної міри покарання для Сергія Терендеха, який бив їхнього сина. Щодо іншого обвинуваченого, то покладаються на рішення суду. 

Після свідчень батьків говорили друзі вбитого Віталія, які теж постраждали в тій бійці. За словами хлопців святкувати день народження Віталія вони почали в іншому закладі, потім поїхали в нічний клуб. А там все було так: вони чекали на таксі додому, один з них говорив з двома знайомими йому дівчатами, які стояли поруч. Під час розмови до них підійшов Терендех і запитав хто це такий, вказуючи на хлопця. Той представився, подав рук. Після цього до Терендеха ззаду підійшов Біляшевич. Зі слів друзів Віталія, підняв Терендеха, переставив, вони привіталися. Після цього чомусь вдарив одного із хлопців з компанії і почалась бійка та погрози пістолетом. Уся компанія каже, що Біляшевич на трьох з них цілився пістолетом і погрожував вбивством, одного вдарив рукоядкою пістолета у вісок, порвав футболку. А Терендех раз вдарив Віталія, він хитаючись відійшов назад, тоді Терендех його ще раз вдарив. Віталій впав. 

Як кажуть постраждалі, жоден з них не був знайомим з обвинуваченими до тієї ночі і вони не розуміють в чому причина конфлікту.

На судове засідання не приїхав старший брат Віталія Гнатишина, який теж виступає постраждалим у справі. Чоловік зараз за кордоном. Тому суд призначив дату наступного судового засідання - 28 січня 2019-ого року о 15.30. На ньому мають допитати свідків.

Віталій Гнатишин був студентом ТНТУ ім. І. Пулюя факультету економіки і менеджменту. Своє 20-річчя з друзями він святкував в нічному клубі. Коли вони стояли біля закладу, до них підійшло двоє хлопців, які не були відвідувачами того закладу. Віталія кілька разів вдарили в голову. Нападників затримали, їм оголосили підозру одразу за трьома статтями Кримінального кодексу. За життя хлопця боролись в Тернопільській міській лікарні №2. Друзі та рідні збирали кошти на лікування, та, на жаль, життя хлопця врятувати не вдалося. Віталій помер ввечері, 8 липня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Marcus Aurelius

    Найголовніше що треба зробити, вданій ситуації - дати максимальний публічний резонанс такому меседжу "зробив таке і таке - сів на стільки і стільки. Робити це - погана затія.".  Щоб хоть частина соц. небезпечних бичків його вловили.

    Marcus Aurelius reply Marcus Aurelius

    Але знову ж таки, садити треба вже за легкі ушкодження. А не, вибачте, б_ять, штрафом 450-600 грн макс. Із таким кодексом ми тільки закопувати людей будемо.
  • Volodymir G

    Садити   бидло !!!  на довго   і  ще відрубати    руку за таке!!!
  • Anonymous

    Біляш має понести покарання!
  • Володя Україна

    Що можу сказати Співчуваю Батькам  дуже прикро коли  з нашою молодю трапляються такі прикрі випадки на жаль клуби не гарантують безпеки  нашим людям  а поліцію клуби не зовсім хочуть  оплачувати  а це необхідно державна безпека всежтаки гарантує безпеку наших громадян  тай люди там професіонали своєї справи ця вся шушара приватної охорони просто нікчемна ні першої допомоги ні підготовки ні дбання про здоровя життя людей чи відвідувачів!

    Marcus Aurelius reply Володя Україна

    Поліцію клуби і не повинні оплачувати. Поліція повинна САМА пріоритетно чергувати-патрулювати біля таких потенційно небезпечних місць! Як в людей в нормальних країнах, чорт забирай.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля по 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up