Тернопіль: через забруднення річки Серет порушили кримінальну справу

Тернопіль: через забруднення річки Серет порушили кримінальну справу
Кримінальну справу порушили стосовно службових осіб одного із комунальних підприємств через порушення правил охорони вод, що спричинило масову загибель риби у Тернопільській області.

Нагадаємо, що 10 травня 2012 року до прокуратури області та контролюючих природоохоронних органів надійшли сигнали про те, що у річці Серет масово гине риба

Упродовж періоду з 11 по 14 травня 2012 року працівники екологічної інспекції виявили факт перевищення встановленої дозволом на спеціальне водокористування допустимої концентрації забруднюючих речовин у стічних водах, що скидаються у русло р. Серет з очисних споруд комунального підприємства, які знаходяться в смт. В. Березовиця Тернопільського району.

Перевірка встановила, що скид забруднених стічних вод у р. Серет допустили службові соби комунального підприємства, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області

Відео дня
>Згідно з актом підрахунку загиблої риби у річці Серет, проведеного працівниками державної екологічної інспекції у Тернопільській області, сума збитків становить 296 тисяч 649 гривень.

На даний час кримінальну справу для провадження досудового слідства скерували до Тернопільського РВ УМВС України в області. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    А якже тоді Кузьма в костбмчику при галстуку втирав по ТВ чергову порцію брехні ?

    Anonymous reply Anonymous

    Прокуратура природоохоронна Тернопільської області все замяла, кримінал закрили, винних не виявлено та не хотілося встановлювати. Риба дохла та інша живність річкова здохла плили аж до Теребовлі , навкруги був сильний сморід, річка біла від риби дохлої. Збитки нанесені державі та народу на мільйонні суми а не на 296 тисяч гривень. Кузьма напевно кілька десятків штук баксів дав хабара, а потім підніме плату тернополянам за воду нечисту та несправні очисні в Березовиці, а по ТВ-4 розказуватиме байки людям про дефіцит грошей на нові очисні споруди.

    Anonymous reply Anonymous

    Треба взнати на якому автомобілі їздить природоохоронний прокурор, в якому помешканні живе, до якої їдальні ходить їсти та за чиї хабарі, якщо вони є і яке його прізвище.
  • Anonymous

    чи називають винуватця, чи ні - то нічого не змінити. Всі і так знають ХТО забруднював річку!
  • Anonymous

    от уроди навіть неназиваєте хто і яке підприємство ! потом замнуть і ніхто недізнається правди ! все як гандурасі а всі решта гандони
  • Anonymous

    Дуже довгий шлях до порушення крсправи.І для чого та новина без точної назви підприємства і керівників.Можна ж написати попередньо а суд поставть крапку остаточно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled 12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up