Тернополянин серед ночі влаштував стрілянину на балконі

Тернополянин серед ночі влаштував стрілянину на балконі

Інцидент трапився на вул. Героїв Крут.

Учора, близько 23-ї години, інспектори патрульної поліції отримали повідомлення про стрільбу на вулиці Героїв Крут. Поліцейські негайно прибули за вказаною адресою та виявили в помешканні громадянина, мисливську зброю та набої до неї.

Про це повідомляє Патрульна поліція Тернопільської області.

У квартирі на 9 поверсі перебувала ще дружина останнього, яка підтвердила, що її чоловік дійсно має мисливську зброю, набої до неї та стріляв на балконі в повітря. Жінка додала, що дозвіл на зброю її чоловік не продовжував від 2014 року.

Відео дня

Інспектори роти тактико-оперативного реагування затримали чоловіка та викликали на місце слідчо-оперативну групу, які вилучили зброю й надалі з’ясовуватимуть всі обставини цієї події.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області, тернополянин пояснив, що давно не користувався зброєю й того вечора вирішив перевірити її справність. 

Правоохоронці склали на правопорушника адміністративний протокол за статті 174 КУпАП (стрільба з вогнепальної чи холодної метальної зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії або пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду в населених пунктах і в не відведених для цього місцях, а також у відведених місцях з порушенням установленого порядку).

В 57-річного тернополянина вилучили мисливську гладкоствольну рушницю та більше 50 набоїв до неї.

Міру покарання чоловіку обере суд. Санкція статті передбачає штраф від 1700 до 2550 гривень з конфіскацією зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії і бойових припасів. 

Нагадаємо, в умовах воєнного часу для громадян є два шляхи для отримання вогнепальної зброї: стати представником територіальної оборони, або отримати відповідний дозвіл на користування та володіння нею. Раніше "20 хвилин" розповідала, як діяти.

Читайте також 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • VITALYA F

    Як він ГИДКО виглядає в трусах! Мабуть, крутим себе вважав? Таких "крутеликів" слід  без трусів прогнати майданами Тернополя щоб усі бачили його  "крутизну". Який він шикарний!  Фе!

keyboard_arrow_up