Тернополянка попалася на схему, що приносить шахраям мільйон за добу

Тернополянка попалася на схему, що приносить шахраям мільйон за добу

Попри численні роз’яснення, мешканці Тернопільщини продовжують потрапляти у схеми «Ваш родич в поліції».

Майже 10 тисяч доларів заробив невідомий на довірі тернополянки. Вона рятувала від криміналу родича. Люди потрапляють у подібні пастки навіть після того, як читали застереження, зазначають у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Невідомий зателефонував до потерпілої 19 лютого близько 21 години. Схвильовано назвав жінку мамою, а вона, хоч і не впізнала голос, таки повірила, що то телефонує чоловік доньки. Незнайомець приголомшив новиною про скоєння ДТП, слідством та ймовірним ув'язненням. А тоді попросив заплатити гроші поліцейським, аби його відпустили. Додав -  кошти необхідно зібрати терміново, по них приїдуть. Вже невдовзі до жінки знову зателефонували та уточнили адресу.

Тернополянка зібрала усі заощадження і сама передала їх у руки невідомому.

Відео дня

Вже після цього краянка таки набрала номер доньки і зрозуміла, що стала жервою шахраїв. Зателефонувала в поліцію.

Поліцейські вкотре закликають не поспішати віддавати гроші невідомим! Не вірте поганим новинам по телефону від незнайомців, Перевіряйте почуте у будь-який можливий спосіб. І пам’ятайте – лише ваша пильність та здоровий глузд убезпечить вас від того, щоб не стати жертвою шахраїв.

Нагадаємо, "Ваш син у поліції" — шахрайська схема, про яку знає чи не вся Україна. Схема проста. Зазвичай, шахрай дзвонить жертві як поліцейський. Зазвичай він повідомляє про затримання сина за підозрою у зберіганні наркотиків. Жертва починає хвилюватися, і тоді інший шахрай — "син" — жалісливим голосом просить переказати велику суму на картку за "вирішення питання".

До слова, як раніше повідомляв виданню "Економічна правда" тодійшній голова кіберполіції Сергій Демедюк, схема "Ваш син у поліції" приносить шахраям на "зоні" мільйон гривень на добу.

Читайте також Рідні думали, що рятують сина, натомість збагатили аферистів 
Хто і як вимагає гроші у тернополян, коли пропонує "звільнити сина з поліції"
Старенька віддала 10 тисяч за порятунок доньки від "криміналу"
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вовченя=)

    Ну молодці Можу тільки привітати ви врятували не одун людину сімю та життя  думаю зловити булу дуже важко але ви це зробили щирі вітання вам відомо що сучасність не стоїть на місці Вітаю!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up