У Тернополі СБУ спіймала антиукраїнського адміністратора "ВКонтакі"

У Тернополі СБУ спіймала антиукраїнського адміністратора "ВКонтакі"

Співробітники Служби безпеки України у листопаді припинили діяльність трьох антиукраїнських адміністраторів у соцмережах, які розміщували матеріали за вказівкою кураторів з російських спецслужб.

Під час реалізації комплексу заходів із забезпечення інформаційної безпеки країни співробітники СБ України виявили нові докази використання спецслужбами РФ соціальних мереж Інтернет для шкоди державній безпеці України. Правоохоронці задокументували протиправну діяльність мешканців Києва, Тернополя та Черкас, які були адміністраторами антиукраїнських спільнот у російській соціальній мережі «ВКонтакте».

Оперативники спецслужби встановили, що модератори за вказівкою з Росії розміщували у соцмережі матеріали із закликами до зміни меж території України та на підтримку терористичних організацій «Л/ДНР».

Дії зловмисників кваліфіковані за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Відео дня

У рамках відкритих кримінальних проваджень співробітники СБ України вилучили у адміністраторів комп’ютери та мобільні телефони з доказами підготовки та розміщення антиукраїнських матеріалів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Треба їм дати років так 15 з конфіскацією майна, інші будуть думати як з москалями звязуватись ,а ще краще після 15 років відсидки  взагалі громадянства позбавляти і висилати в расею .

    адекватный хохол reply Анонім

    Через 15 лет хохляндия только в воспоминаниях останется...

    Анонім reply адекватный хохол

    Дивись щоб тебе СБУ так само як цих  сепарів  не закрило . Я вже подзвонив на гарячу лінію СБУ чекай гостей вони про тебе подбають .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up