У Тернополі священики розважалися в нічному клубі (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

У Тернополі священики розважалися в нічному клубі (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

У вівторок УАПЦ на своєму соборі має вирішити, що робити з архієпископом Мстиславом.

Відео з нічного клубу в Тернополі потрапило до програми ТСН.Тиждень. На ньому – розважається і танцює з дівчатами один із найвпливовіших ієрархів Української автокефальної православної церкви архієпископ Мстислав. Він там був не один, а в компанії священиків.

Владика прийшов у компанії з настоятелем церкви Різдва Христового у Тернополі отцем Ігорем Семирозумом, скарбником цієї церкви протоєреєм Володимиром Герасимчуком та іподияконом Віталієм Окунським. Чи то алкоголь, чи то щось інше, але Владика не соромиться і на людях дає волю рукам і тілу. Гарячі дівчата просто зводять церковника з розуму.

Далі найцікавіше – поки Владика запалює з дівчатами, його підлеглі починають бійку. Спочатку скарбник церкви в чорній куртці завдає удару відвідувачу, опісля долучається іподиякон Віталій Окунський і дає ляпаса. Клірика ледь стримують. Потім уже й сам Владика прикладається кулаком. Далі починається боротьба і боксерські удари іподиякона на заздрість усім промоутерам. Мстислав намагається заспокоїти своїх підлеглих. Проводить роз'яснювальну роботу.

Відео дня

У коментарі архієпископ Мстислав заперечив і бійку, і нічні розваги. Проте факт підтвердила поліція. ТСН також звернулася до предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія, аби той прокоментував нічне життя одного з ієрархів своєї церкви. Макарій відмовився у присутності камери переглядами скандальне відео. Проте стало відомо, що цей скандал будуть обговорювати на соборі УАПЦ у вівторок, 18 жовтня. Там і мають вирішити долю архієпископа Мстислава.

Варто додати, що Українська автокефальна церква торік зірвала можливе об'єднання з УПЦ Київського патріархату, до якого так довго йдуть. Як підозрюють – на догоду Москві та її патріархату в Україні.

Журналіст “20 хвилин” уже двічі телефонував на мобільний владики Мстислава, але той не підняв слухавку і не перетелефонував. У свю чергу секретар Тернопільської єпархії УАПЦ о. Петро Заяць прокоментував, що він не бачився з владикою, оскільки сам — не в управлінні єпархії. Тож наш кореспондент поїхав в управління на вул. Руській, 22. Утім, воно стояло замкнене. Владики, як запевнила продавець свічок у соборі Різдва Хистового, не було. Тож архієпископ може висловити свою позицію щодо ситуації, зателефонувавши кореспонденту — номер телефону в нього є. Ми продовжуємо працювати над темою.

А тим часом у цій справі 18 жовтня розбиратимуться Собор єпископів УАПЦ та Патріарша рада у Києві.

— Блаженніший (предстоятель УАПЦ митрополит Макарій Мелетич) сказав, що справу розглянуть. Собор розпочнеться о 10-й 18 жовтня, — коментує секретар Патріархії УАПЦ о. Віталій Даньчак. — При сьогоднішніх технологіях треба побачити первісне відео і проаналізувати його.

Отож, 18 жовтня має стати відомою як позиція УАПЦ, так і те, чи будуть клірики покарані, якщо на відео дійсно вони.

До слова, один зі священиків на відео, о. Ігор Семирозум, вже добре відомий читачам "20 хвилин" — у 2012-му його звинувачували в участі у бійці біля ресторану "Стожари" на околиці Збаража і розмахуванні пістолетом.

Також інтернет-ЗМІ масово поширюють заяву голови Фонду пам'яті Блаженнішого митрополита Мефодія Наталії Шевчук з нібито офіційного сайту УАПЦ patriarchia.org.ua.

Та ні той сайт, ані фонд відношення до УАПЦ не мають.

— Цей сайт — не УАПЦ, а думка у відповідній заяві належить приватній особі, яка не має стосунку до УАПЦ, — пояснює секретар Патріархії УАПЦ о.  Віталій Даньчак.

Справжній та офіційний сайт УАПЦ — church.net.ua.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (28)
  • David Starr

    Яке Ви усі маєте право так говорити про Святих отців?! Вони ж намісники Бога на землі і все, що вони роблять - виключно в угоду благим помислам! Просто ми ще багато не розуміємо, покайтесь, Вам ще до них на сповідь іти, дивись може адреси яких дівок нових підкинуть )
  • Анонім

    Немає чому дивуватись. Сьогодні для людей існує лише один бог - мамона! Тому на 90 відстоків на всіх посадах, в тому числі і на церковних, сидять недостойні люди. Люди, які полюбили світ більше, ніж Бога. Іншого сподіватись годі. Прокури, судді, поліцаї, сбушники, мери і так до президента всі бажають тільки одного - ГРОШІ і плотьських утіх. Заради цього вони готові на все - від брехні, до убивства! Тому так ми живемо усі і така біда і несправедливість панує у світі. Світом керує ЗЛО, світом править князь темряви. У Біблії то все є. Тому читайте, моліться і шукайте Бога. Бо широка дорога, що веде у пекло і багато нею йдуть, і маленька стежинка веде до Господа і мало хто її знаходять. Але хто шукає, той знаходить!
  • Анонім

    УАПЦ показало істинне лице.
  • Анонім

    УАПЦ показало істинне лице.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up