У Вишнівці прощаються з убитою 17-річною випускницею

У Вишнівці прощаються з убитою 17-річною випускницею
  • Перед смертю 17-річну випускницю ще й зґвалтували, підтвердив судмедексперт.
  • Підозрюваних у вбивстві Іринки, попри всі розмови у селі, - ще не затримали.
  • Провести в останню путь дитину їдуть з-за кордону матір та бабуся Іринки. Остання поїхала до Італії, аби заробити онучці на навчання у виші.

У Вишнівці прощаються з убитою Іринкою Мукоїдою.

Нагадаємо, тіло випускниці зі слідами насильницької смерті знайшли 26 червня зранку у Вишнівці Збаразького району. 

Поруч тіла дівчини були її речі і ймовірне знаряддя вбивства – ніж.

Відео дня

Як розповідають односельці, о 6 ранку там нікого і нічого не було. Вже о 6.40 тіло сімнадцятирічної дівчини на узбіччі дороги виявив житель смт. Вишнівець Збаразького району.

Детальніше читайте У Вишнівці вбили 17-річну випускницю
У селі підозрювали, що дитину перед смертю ще й зґвалтували. Принаймні на дорозі вона лежала без одягу, кажуть односельці. Речі дівчинки, як і ніж, яким, ймовірно, убили дитину, були поруч з тілом…

Наступного після убивства ранку судмедексперт підтвердив: зґвалтування було.

  • Дівчина разом з друзями того дня пішла на святкування Дня молоді, - розповів начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. - Востаннє матір з нею спілкувалася по телефону приблизно о 1.30-1.40 ночі. Донька повідомила, що збирається йти додому.

Матір’ю Іринка називала свою тітку, дружину материного брата. Жінка була офіційним опікуном школярки вже довгі роки, кажуть у селі.

Про біологічну матір односельці розповідають неохоче. Тільки кажуть, що жінка нібито перебуває за кордоном. Чому не виховує дитину – мовчать. Рідний батько проживає в іншому селі – у чоловіка нова родина.

Опікуватись дівчинкою прагнула бабуся Дарина. Однак, зважаючи, що бабуся старшого віку, у родині вирішили – опікуном стане Ольга. Жінка, кажуть односельці, дуже добре піклувалась про Іринку та тримала у строгості.

Бабуся Дарина зараз перебуває в Італії. Туди поїхала, аби заробити онучці на випускний та на навчання. Адже Іринка планувала вступати до Національної академії державної прикордонної служби України і вже подала документи до вузу.

  • При огляді тіла дівчини експерти виявили одне ножове поранення в ділянці серця, - каже Сергій Крета. - Проте, що стало причиною загибелі і коли саме трапилося нещастя, встановить судово-медична експертиза.

Правоохоронці опитали друзів загиблої, а також свідків даної події та людей, з якими вона поверталася зі свята.

  • Подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 115 Кримінального кодексу України, - каже Сергій Крета. – Йдеться про умисне вбивство.

У селі ще в день убивства говорили, що вбивцю нібито затримали. Він – мешканець сусіднього села і нещодавно приїхав у відпустку із закордонних заробітків. Люди бачили, як чоловік з компанією ввечері сидів на автобусній зупинці. Саме повз ту зупинку Іринка йшла додому… Затримали чоловіка, мовляв, під кордоном з Молдовою, коли разом з родичем нібито тікав з країни.

  • На жаль, нікого з підозрюваних ще не затримали, хоча у поліції є напрацювання у цій справі, - каже Сергій Крета. – Ми звертаємось до всіх водіїв, які 26 червня в період з першої до п'ятої годину ранку проїжджали дорогою Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече через смт. Вишнівець в напрямку Рівного.

Якщо в даний час ви їхали неподалік місця злочину, а в автомобілях є відеореєстратор, принесіть відео та допоможіть встановити особу чи осіб, причетних до вбивства сімнадцятилітньої дівчини, звертаються до всіх небайдужих поліцейські.

Коли ховатимуть дитину, поки що невідомо. Односельці кажуть, що чекають на маму та бабусю дівчинки, які вже виїхали з-за кордону…

Довідка

Будь-яку інформацію можна залишити за номерами телефонів у Збаражі: (068) 346-73-46, (03550) 2-12-45, у Тернополі – (0352) 27-12-58, (067) 471-66-23 або на лінію “102″. Анонімність гарантується.

Редакція газети «RIA плюс» та сайту «20 хвилин» висловлює щирі співчуття родині, друзям, однокласникам та всім знайомим загиблої дівчинки. Нехай з Богом спочиває.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анатолий Литвинов

    Нелюдів відайте людям.
  • Оксана Волошенюк

    Віддати його (чи їх) родичам і близьким, дівчини , щоб заживо шматували.
  • Киричук Андрій

    таких треба садити на електричний стілець  і шоб шондарахнуло 4000 вольт и шоб знав шо таке убити красуву  дівчину  така красива була шкода дуже дівчини
  • Mariu Romaniv

    Нелюда на кіл
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На Тернопільщині прощаються із захисником Михайлом Хоминим 12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up