Вбивство 22-річної Каті рік потому: де зараз донечка жінки і чи зізнався 20-річний Тарас у вбивстві

Вбивство 22-річної Каті рік потому: де зараз донечка жінки і чи зізнався 20-річний Тарас у вбивстві
  • Наступного дня після того, як сусіди виявили тіло жінки у себе під вікнами, експерт повідомив: Катю зарізали ще вночі. За даними поліції, 19-річний  товариш зарізав знайому ще вночі, після чого виніс тіло на балкон. Зранку просто скинув тіло мертвої подруги вниз. На тілі жінки нарахували понад два десятка поранень.
  • Коли Каті було 5 років, вона мало не загинула в пожежі у дитсадочку. Тоді згоріли її двоє подружок, а Катя сильно обгоріла, але залишилась живою. Її довго лікували в клініках Києва та навіть у Німеччині.
  • Коли Тараса затримали за підозрою у вбивстві, у судах слухались ще дві кримінальні справи щодо нього. Чи далеко до вироку за вбивство?

6 грудня минає рік з дня резонансного вбивства у Тернополі: під вікнами багатоповерхівки на вул. Лозовецькій мешканці побачили тіло молодої жінки.

Убитою виявилась 22-річна Катерина Кравчук, а в дівочості Дільна. Тоді осиротіла її трирічна донечка. Як розповіли нам односельці із с. Лучка, звідки родом убита жінка, її чоловік з донькою проживають в іншому місті. Але часто навідуються на могилу мами і дружини. На поминальні дні, які відзначали 1 листопада, місцеві бачили, як донечка кладе квіти на могилу мами. Поруч був чоловік Каті та її батьки.

Запідозрили у вбивстві Каті тоді 19-річного Тараса. Чоловік спочатку утік, його затримали через кілька днів, оголосили підозру та обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство у справі вже завершилось, матеріали передали до суду. Ті, хто добре знав Тараса, навідріз відмовлялись вірити, що убив Катю він.

Відео дня

Ми дізнались подробиці цієї справи і чи далеко до вироку?  

Тіло Каті виявили під вікнами 

Нагадаємо, понад півтора десятка поранень, серед яких було і фатальне. Чоловік ще вночі виніс тіло убитої жінки на балкон квартири, яку винаймав. Зранку просто скинув униз бездиханне тіло 22-річної Катерини.

Мешканці побачили тіло під будинком, що на вул. Лозовецькій у Тернополі, вранці 6 грудня 2021 року. На місце виїхала слідчо-оперативна група.

Поліцейські з фото загиблої обійшли чи не кожну квартиру, однак місцеві жінки не впізнавали. За фактом смерті 22-річної дівчини відкрили кримінальне провадження, —відомості внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань, згідно зі статтею 115 Кримінального кодексу. Йдеться про умисне вбивство.

Щодо причин смерті, їх згодом назвали експерти. Катю зарізали ще вночі. За попередніми даними поліції, її юний товариш, якому ще й 20-ти років не було, зарізав знайому ще вночі, після чого виніс тіло на балкон. Зранку просто скинув тіло мертвої подруги вниз, а сам щез.

Як вдалось нам дізнатись, хлопець з Лановеччини. До Тернополя приїхав на роботу, працював у приватника. Винаймав житло на Лозовецькій, під балконом цього помешкання вранці і знайшли Катю.

У селі Лучка, звідки родом загибла, про неї відгукувались тільки добре. І дуже шкодували, бо в п’ятирічному віці дівчинка мало не загинула. Тоді сталась пожежа у приміщенні закинутого дитсадка. Дві подружки Катерини згоріли заживо, Катя сильно обгоріла, але залишилася живою. Її довго лікували та неодноразово оперували в клініках Києва та навіть у Німеччині. А рік тому 6 грудня Катю знайшли мертвою на вул. Лозовецькій.  

Своє 20-річчя Тарас зустрів за гратами

Тарасу в момент скоєння вбивства було 19, своє 20-річчя у березні він зустрів за гратами. Народився і проживав у Ланівцях. Там закінчив 9 класів, потім пішов навчатись до Лановецького ПТУ. Проте цього закладу не закінчив – його відрахували з 2 курсу через систематичні прогули.

Батьки хлопця давно розлучились, ще коли хлопчик був малим. Він залишився проживати з мамою. Саме за мамою найбільше «тягнув», хоча був певний період, коли жінка намагалась влаштувати своє особисте життя і на сина, м’яко кажучи, уваги звертала мало. Тому ріс Тарас, кажуть сусіди, сам по собі. Бо й батькові не надто був тоді потрібен. Проте невдовзі стосунки із матір’ю значно потеплішали, і жінка з новою силою взялась за виховання сина.  

Про татову родину у Ланівцях говорять двояко – одні хвалять і співчувають, що таке трапилось із нащадком, інші нічого доброго сказати про батька не можуть. Зазначають лишень, що його мати займала довший час досить непогану посаду. Потім опікувалась хворою донькою, Тарасовою тіткою. Від Тараса бабуся ніколи не відмовлялась, але й особливої уваги, як і від решти родичів, хлопець не мав.

—   Коли від прийшов до мене в 5 клас, родина Тараса вже була неповною, — розповіла класна керівничка підозрюваного Вікторія Козирська. — Але з мамою в нього були хороші стосунки, а жінка добре виконувала свої батьківські обов’язки. Тарас ніколи не був на обліку в поліції чи інших структур. В школі з ним не було жодних проблем. Завжди послухає…

Звістка про те, що Тараса підозрюють у настільки жорстокому вбивстві, приголомшила його класну керівничку. Жінка довго не могла повірити, що її вихованця запідозрили у вбивстві.

—   Він принаймні у школі був доброю дитиною, ніколи не спостерігала за ним жодної агресії, ні по відношенню до однокласників, ні до інших, — каже колишня класна керівничка Тараса. — Не можу в це повірити…

Вчився в школі непогано, відмінником не був, але й серйозних проблем ніколи в нього не виникало, каже вчителька. Вже після школи було захоплення мотоциклами. Ще коли вчився в 9 класі, одразу сказав, що в 10 не піде, бо подобається йому працювати з технікою. Тому й вступив до ПТУ після 9 класу.

Одразу після вбивства нам вдалось дізнатись, що на розгляді у Лановецькому суді перебували дві кримінальні справи, де юнака обвинувачували у крадіжках. Зараз Реєстр судових рішень через війну в Україні частково обмежений, і вироків у цих справах ми не знайшли. Якщо зможемо отримати якісь відомості у суді, повідомимо про це.  

А справу вбивства зараз слухають у Тернопільському міськрайсуді. Вже допитані потерпілі і усі свідки, досліджена частина письмових доказів. На наступному засіданні, призначеному на 14 грудня, планують закінчити з письмовими доказами. Потім допитають обвинуваченого, проведуть судові дебати і заключне засідання перед вироком.

Чи доведуть у суді, що саме Тарас убив Катерину, і, якщо так, яке покарання на нього чекає, — «20 хвилин» стежить за цією справою і про все повідомить читачів. 

Читайте також

На Лозовецькій під вікнами будинку виявили тіло молодої жінки. Що відомо

«Я не хочу вірити, що він міг таке зробити!» Що дізналися про підозрюваного у вбивстві на Лозовецькій

У Тараса, якого підозрюють у вбивстві на Лозовецькій, ще дві справи на розгляді… у судах

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up