Вдарили і зірвали з шиї срібний ланцюжок та золотий хрестик

Вдарили і зірвали з шиї срібний ланцюжок та золотий хрестик

За грабіж, поєднаний з насильством, вчинений за попередньою змовою групою осіб, постануть перед судом двоє жителів Кременецького району

Розпивання спиртних напоїв, суперечка і як наслідок — злочин та кримінальна відповідальність. Впродовж доби, 5 червня, на Кременеччині працівники поліції зареєстрували два грабежі, повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в області.

— На лінію 102 надійшло повідомлення від жителя Почаєва про те, що його вдарили та викрали срібний ланцюжок та золотий хрестик, — повідомили у поліції. — На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. У ході перевірки стало відомо, що до господаря будинку прийшов товариш. Після спільного застілля між ними виник конфлікт, у ході якого гість вдарив його рукою в обличчя та зірвав з шиї ювелірну прикрасу і втік.

Підозрюваного розшукали. Йому інкримінують частину 4 статті 186 Кримінального кодексу, повідомили у поліції.

Відео дня

За грабіж, поєднаний з насильством, вчинений за попередньою змовою групою осіб, постануть перед судом двоє жителів Кременецького району.

— Із заявою про злочин до відділення поліції №2 міста Ланівці звернулася потерпіла, — повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в області. — Жінка розповіла, що до неї приходила знайома.

Жінки трішки посвяткували, а після цього подруга почала дорікати власниці помешкання, що та позичила у неї гроші, а саме 5 тисяч гривень, і не віддає. Допомогти повернути борг гостя покликала знайомого. Чоловік прийшов та забрав телевізор, а також особисті документи жінки.

Оперативники встановили місцеперебування зловмисників. Чоловіка затримали, згідно зі статтею 208 КПК. Дуету інкримінують частину 2 статті 186 ККУ. Триває слідство.
 

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 186. Грабіж

1. Відкрите викрадення чужого майна (грабіж) - карається штрафом від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

2. Грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб, - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

3. Грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдав значної шкоди потерпілому, - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

4. Грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, - карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

5. Грабіж, вчинений в особливо великих розмірах або організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від восьми до тринадцяти років із конфіскацією майна.

 

Читайте також: 

Розбійний напад у центрі Тернополя: житель Закарпаття побив чоловіка та відібрав мобілку

Стояла на колінах, плакала і просила вибачення: судили матір, яка мало не вбила своїх дітей

Тернополянина підозрюють у вбивстві свого дядька Івана: подробиці

Понад мільйон гривень віддали шахраям на Тернопільщині. Як діяти у таких випадках та чи реально покарати?

На Тернопільщині судитимуть групу осіб, які вимагали у підприємця мільйон гривень неіснуючого боргу

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up