Тернополянина підозрюють у вбивстві свого дядька Івана: подробиці

Тернополянина підозрюють у вбивстві свого дядька Івана: подробиці
  • 28 травня близько 21:40 у районне управління поліції повідомили про вбивство 75-річного чоловіка.
  • Старенького Івана вже поховали у Кутківцях — поруч із дружиною, яка відійшла у вічність кілька місяців тому.  
  • Племінника затримали. За вбивство дядька йому загрожує до 15 років тюрми. 

Про це повідомляє поліція Тернопільської області.

— Телефонував місцевий житель і повідомив, що під час сварки племінник 1965 року народження ймовірно вбив свого 75-річного родича, — йдеться у повідомленні.

Сусід закрив у хаті

На місце виклику виїжджала слідчо-оперативна група. Правоохоронці, зайшовши до будинку, виявили бездиханне тіло господаря з численними тілесними ушкодженнями.

Відео дня

У ході перевірки з'ясувалося, що потерпілий хворів і не міг ходити. Сусід загиблого каже, що родичі періодично сварилися, а тому племінник рідко навідувався до пенсіонера.

Близько 21:00 28 травня між чоловіками виник конфлікт в результаті якого племінник кілька разів руками та ногами вдарив свого дядька в різні частини тіла. Травми виявилися несумісними з життям.

Сварку почув сусід. Він замкнув двері, аби зловмисник не втік, та викликав поліцію й швидку. Медики констатували смерть пенсіонера, а його родича затримали працівники поліції відповідно до статті 208 КПК.

Тернополянину уже оголосили підозру згідно зі статтею 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Триває слідство.

Обидва жили в Кутківцях: що відомо?

Вбивство сталось, як вдалось дізнатись «20 хвилин», у Кутківцях. І дідусь Іван, і син його рідної сестри Ігор, якого підозрюють у вбивстві рідного дядька — місцеві. Один проживав на вул. Підгірній, інший — на Лісній.

— Це ж треба, і життя дядька забрав, собі біди наробив, і мамі, і рідним, — каже мешканка Кутківців пані Марія. — Вони обоє, і покійний Іван і його племінник — з нашого мікрорайону. Іван кілька місяців тому поховав дружину. Богдана хворіла, але чоловік теж, причому серйозно. Скільки ще жив би — місяць-два, — скільки йому Бог відміряв. А так…

Місцеві кажуть, коли поліція затримувала Ігоря, той був напідпитку, викрикував, мовляв, зараз викличу комбата і тут всім буде… Люди дивувались, бо до цього ніхто не чув про його службу в АТО чи після повномасштабного вторгнення. Ігор жив в Кутківцях і часом заглядав у чарку, кажуть місцеві.    

Чи десь офіційно працював племінник, люди не знають. Мав дружину і двох дорослих дітей. А ще маму, рідного брата якої, підозрюють у поліції, й убив.

— Біди наробив всім, і найбільше — отій мамі, — каже пані Марія. — На неї дивитись боляче, а уявити, як їй і поготів. Івана вже вчора (30 травня – прим. авт.) поховали, біля його дружини на цвинтарі у Кутківцях. Біда…

Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли, що жителя Гусятинщини підозрюють у вбивстві пасинка.

 

Довідка

Від початку 2023 року, за даними поліції, розкрито усі чотири умисні вбивства, п'ять випадків завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири з яких зі смертельним наслідком. 

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України 

Стаття 115. Умисне вбивство

ч. 1. Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, - карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Читайте також:

Вбивство Каті на Лозовецькій: мама просила довічного для Тараса. Що вирішив суд?

Вбивство іноземного студента Ерітьє у Тернополі: три роки потому. Коли чекати на вирок?

Судитимуть жителя Гусятинщини, якого підозрюють у вбивстві пасинка

«Ти мене підставив!» Вдарив товариша, а той впав на бетон і загинув. Що сказав суд?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up