Вестерн по-тернопільськи: як на колії викрадачів міндобрив затримували

Вестерн по-тернопільськи: як на колії викрадачів міндобрив затримували

Охоронець Сергій Божинський, який затримував злодіїв, зараз згадує все з посмішкою. Тоді, кажуть очевидці події, все нагадувало містечковий вестерн – зі зброєю, двома злодіями напідпитку, крадіжкою під високовольтними лініями і втечею одного з учасників, доки на іншого було направлена зброя охоронця

Затвердити угоду про примирення, укладену між обвинуваченим та представником потерпілого. Чоловіка, якого впіймали на крадіжці міндобрив з вагону у Максимівці, визнати винуватим у вчиненні злочину, призначивши йому узгоджене сторонами покарання у виді штрафу у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень. Таким є вирок Збаразького райсуду.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Тернопільського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Крав - під високовольтною лінією 

Про події, які розгортались 5 вересня 2019 року на колії у Максимівці, охоронець Сергій Божинський зараз згадує з посмішкою. Тоді, кажуть очевидці події, все нагадувало містечковий вестерн – з двома злодіями напідпитку, крадіжкою під високовольтними лініями і втечею одного з учасників, доки на іншого було направлена зброя охоронця.

Відео дня

-       В той вечір я приїхав на станцію, бо мене направили у Максимівку охороняти вантаж, - пригадує Сергій Божинський. – Відійшов на хвилинку до чергового – уточнити на рахунок маневрових робіт, адже об’єкт, який я охороняв, мали відправити на тупикову колію.

Коли чоловік вийшов від чергового, побачив, що до вагону причіплений маневровий локомотив. Попри те добре було чутно, як шарудить целофан.

-       Станція Максимівка на підйомі, - і сходи метрів 10 вниз, - пояснив Сергій. - Дивлюсь – хтось нахабно виліз і під високовольтною лінією краде міндобриво. Я обійшов через локомотив, - внизу стоїть ще один, який приймав крадене.

За 417 грн тримали під прицілом зброї

Далі все нагадувало кадри з бойовика і тривало все кілька хвилин. Охоронець дістав «ствол» та крикнув, аби всі залишались на місцях. Той чоловік, що стояв внизу, перелякано звів руки догори. Інший зіскочив на другий бік – його зловити не змогли. Підтягнулась допомога охоронцеві, викликали поліцію. Один з охоронців помітив, як на відстані 5-10 м, під першим вагоном, ніби хтось лежить. Виявилось, це один з крадіїв. Коли поліцейські приїхали на місце – а це було хвилин за 40, - вони припустили, що утікач хотів непомітно пробратись до охоронця та, оглушивши його, визволити поплічника.

Крали чоловіки, як з’ясувалось у суді, Карбамід марки Б (міндобриво), вагою 46 кілограм 750 грам, вартістю 417 гривень 94 копійки. Відповідальність поніс лише один з них.

Під час досудового розслідування справи, 19 вересня 2019 року, між обвинуваченим та представником потерпілого укладено угоду про примирення.

-       Згідно з даною угодою, представник потерпілого та обвинувачений дійшли згоди щодо формулювання підозри, всіх істотних для даного кримінального провадження обставин та правової кваліфікації дій обвинуваченого, - йдеться у вироку. - При цьому обвинувачений у повному обсязі беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні вищевказаного кримінального правопорушення. Також, сторони узгодили покарання, яке необхідно призначити обвинуваченому - штраф у розмірі 850 гривень.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • UpToNoGood

    А що то за "ствол" такий дістав охоронець?

    MrGangstarM reply UpToNoGood

    Ну волину, шо не ясно пишуть наші журналісти?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up